Daha sonra Uşak Romanlar Derneği adına kendisi, Uşak Alevi Kültür Derneği adına Yönetim Kurulu Başkanı Âdem Koç bire açıklama yaparak kendilerine yapılan hakareti kınadıklarını belirttiler.

Taner 3

Suç duyurusunda bulunduktan sonra basın açıklamasını okuyan Uşak Romanlar Derneği Yönetim Kurulu başkanı Taner Akakoğlu; “Gazetecilikle ilgisi olmayıp da insanların üzerinden rant sağlamaya çalışan bu şahsın yazdığı yazıyı şiddetle kınıyoruz. Biz romanları aşağılamış çirkin kelimeler kullanıp, ırkçı ve insanlığı bölmek adına cümleler kurmuş biz romanları da Allah yaratmadı mı? biz de T.C. Bayrağı altında yaşamıyor muyuz? Biz de askerlik görevimizi yerine getirmiyor muyuz? Bizler de iş mevki sahibi olamaz mıyız? neden ötekileştiriyoruz? Hiç bir romandan vatan haini çıkmamıştır. Bu yazıyı bütün Roman kardeşlerimize hakaret olarak kabul ediyoruz. bu kişi hakkında da Uşak Romanlar Derneği Başkanı olarak hukuki olarak da suç duyurusunda bulunacağız. Tüm romanlarımızı selamlıyorum” dedi.

Taner 1

“KİMSE BİZİ GÖRMEZDEN GELEMEZ”

Uşak Alevi Kültür Derneği Başkanı Adam Koç’ta yaptığı basın açıklamasında “Hakan Koruk denilen bir şahıs bizleri; “Çingene, hapçı, otçu, esrarcı, esmer vatandaşlar, belediyemizi basıp verilen sözleri yerine getirmedi. Bu esmer vatandaşlar yakında belediyeyi basar. Belediyede dayak da yer, kavga da çıkartır” diyerek ırkçı söylemi ile bizleri küçük görüp aşağılamıştır.

Uşak'ta aile içi iletişim ve göç paneli yapılacak Uşak'ta aile içi iletişim ve göç paneli yapılacak

Çingene diye bir hakarette bulunmuştur. Oysa ki; “bizler yaratanı yaratılandan ötürü severiz. Bizim görüşümüzde eksik noksan yoktur. Eksik noksan, Hakan Koruk’un kendi görüşündedir.  Şiddet ile alevi canlar olarak kınıyoruz

 Belediyemiz bünyesinde çalışan sadece bizden 15 kışı ve biz burada ve biz burada önceki AKP dönemcideki belediye başkanımıza bu konudan yakındık. Ama sesimizi duyuramadık. Hakkımızı aramak suç mudur? Yaklaşık 15 bin kişilik bu toplumu da kimsenin küçük görmemesi gerekir. Hakkımızı aramak suç mudur?

Yeni seçilen belediye başkanımızı biz halk olarak destekledik ve sonuna kadar da arkasındayız. Kimse bizi görmezden gelemez” dedi.

Adem

Muhabir: SALİH KILINÇ