Uşak Romanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taner Akaakoğlu, Uşak’ta yaşayan yaklaşık 15 bin Roman vatandaşın bu ırkçı ve nefret söylemi içeren paylaşımdan rencide olduğunu belirterek, Pazartesi günü olayı yargıya taşıyacağını belirtti.

Akaakoğlu, Uşak Alevi Kültür Derneği ve Alevi Dedesi Nazmi Aydedeoğlu ve Kütahya Genç Romanlar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’ne de kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

“BİZLER HER ZAMAN UŞAK SEVDALISI OLDUK”

Konu ile ilgili https://www.yesilsivasligazetesi.com İnternet Haber Sitesi’ne bir açıklama yapan Uşak Romanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taner Akaakoğlu; “Arkadaşlardan gelen bir uyarı ile kendisinin gazeteci olduğunu söyleyen ve gazetecilikle aslında hiç bir alakası olmayan, şimdiye kadar şantaj haberlerle, insanların gözünü korkutmayla kendine Uşak'ta bir yer edinmeye çalışan hatta bir gazetesi bile olmadan sadece sosyal medya üzerinden insanlara ve mevkii sahibi kişilere sataşıp kendine rant sağlamaya çalışan bir şahsın Uşak'ta ki Roman vatandaşlarımızla ilgili yaptığı söylemler bizleri ziyadesiyle üzmüştür” dedi.

“UŞAKLI ROMANLAR KİMSENİN EKMEĞİNE MUHTAÇ DEĞİLDİR”

Uşak Romanlar Derneği Başkanı olarak her zaman Uşak'ın sevdalısı olduklarını vurgulayan Akaakoğlu, “Uşak'în daha iyi seviyelere gelebilmesi adına elimizden gelen çabayı gösterip tüm Uşaklı vatandaşlarımızla dostça, kardeşçe ve insanca yaşamak adına elimizden gelen mücadeleleri gösteriyoruz. Şu konuyu herkesin bilmesini isterim ki Uşak'ta ki Roman halkı kimsenin 1 gram ekmeğine muhtaç değildir ve olmayacaktır aynı zamanda bir lokma ekmek için kimsenin kapısına da dayanmamıştır ve bundan sonrada dayanmayacaktır.

“BU SÖYLEM IRKÇI VE NEFRET SÖYLEMİDİR”

Bugün Roman vatandaşlarımıza edilen çirkin kelimeler ırkçı ve insanlığı bölme çabaları içeresine girenlerin değeri olmayan söylemleridir. Unutulmamalıdır ki bu şehirde doğup bizlerde bu şehirde büyüdük, bizlerde bu şehrin sokaklarının caddelerinin tozunu toprağını yuttuk. Roman vatandaşlar olarak hiç kimse bizleri birilerine muhtaçmışız gibi söylemlerde bulunup Roman vatandaşlarımızı aşağılayamaz. Uşaklı hariç kendisine bir tek kendinin gazeteci yakıştırması yaptığı bu şahısa bundan sonra ki her söyleminde en ağır şekilde cevaplar vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Şimdilik bu yazdıklarını cahilliğine ve küstahlığına veriyoruz. Bundan sonra Roman vatandaşlarımız ile ilgili söylenecek her kötü kelimenin ardından söz sahibi kişilere en ağır cevapları verip olayı hukuki boyutlara taşıyacağız” ifadesini kullandı.

Roman 3

UŞAKLI ALEVİLER VE KÜTAHYALI ROMANLAR DA KINADI

Uşak Alevi Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Koç , Uşak Işık Çakır Sultan Cemevi Alevi Dedesi Nazmi Aydedeoğlu ve Kütahya Genç Romanlar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’ de bu söylemi ırkçı ve nefret söylemi olarak niteleyerek kınadıklarını açıkladılar.

Uşak'ta aile içi iletişim ve göç paneli yapılacak Uşak'ta aile içi iletişim ve göç paneli yapılacak

Kütahya Genç Romanlar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği de yaptığı paylaşımda; “Uşak’taki bu ırkçılık söylemlerini dernek olarak kınıyoruz” diyerek Hakan Koruk’un paylaşımını yayınladı.

Muhabir: SALİH KILINÇ