TRT 1’de yayınlanan "Eyyubi" dizisi, oyuncuları ve karakterleri ile büyük ilgi çekiyor. Sevilen dizinin dikkat çeken karakterlerinden biri olan Gökçiçek, güçlü duruşu ile izleyicilerin beğenisini topluyor. Bu karaktere hayat veren oyuncu İpek Erdem, performansı ile adından söz ettiriyor. İşte Eyyubi dizisindeki Gökçiçek ve onu canlandıran İpek Erdem hakkında merak edilenler...

Uşak’ta 27 Temmuz Cumartesi günü hava durumu nasıl? Uşak’ta 27 Temmuz Cumartesi günü hava durumu nasıl?

İpek Erdem, "Eyyubi" dizisine 25. bölümde dahil olmuştur. Dizinin senaristleri Serdar Özönalan ve Hasan Erimez’in kaleme aldığı bu yapımda, İpek Erdem Arslanşah'ın eşi Gökçiçek karakterini canlandırmaktadır. Gökçiçek, dizideki hırsı ve Nureddin üzerindeki etkisi ile dikkat çekmektedir.

İpek Erdem, eski futbolcu ve teknik direktör Haluk Erdem ile desinatör ve işletmeci Emine Akbaş’ın kızıdır. Spor ve sanatı hayatının her döneminde bir arada tutan İpek Erdem’in Taygun ve Algun adında iki abisi bulunmaktadır, onlar da eski futbolcu ve teknik direktördür. İpek Erdem, tiyatroya olan ilgisini henüz yedi yaşındayken ilk izlediği tiyatro oyununda fark etmiş ve oyuncu olmaya karar vermiştir.

1995 yılında Bursa Belediye Konservatuvarı'nda Türk Sanat Müziği eğitimi alan İpek Erdem, ilk oyunculuk eğitimini 1996 yılında Bursa Devlet Tiyatrosu'na bağlı Osmaniye Kültür Merkezi’nde almıştır. Burada "Hansel ve Gretel", "Vur Emri" ve "Aşk Fıçıları" gibi oyunlarda rol almıştır. Spor ve dans da hayatının önemli bir parçası olmuş, 1987-1998 yılları arasında jimnastik, bale, yüzme, voleybol ve folklor dersleri almıştır.

2002 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nü kazanarak İstanbul’a gelen İpek Erdem, aynı yıl okul arkadaşı Yıldız Asyalı aracılığıyla Gani Müjde ile tanışarak "Hayat Bilgisi" dizisinde Barbie lakabıyla tanınmıştır. Eğitimine önem veren Erdem, mezun olana kadar bazı teklifleri reddetmiştir. Mezuniyetinin ardından "Elveda Rumeli" dizisinde komedi türünde rol almıştır.

Caz müziğine olan ilgisi, 2010 yılında "Yer Gök Aşk" dizisi için gittiği Kapadokya'dan ilham alarak Elif Kayaman ile Kapadokya Caz Günleri'ni düzenlemesine vesile olmuştur. 2007 yılında Bertuğ Cemil'in "Yağmur" adlı şarkısının klibinde de rol almıştır. 2013 yılında İstanbul'a dönüşünün ardından Galata Perform’da "Kabuk" adlı oyunla profesyonel tiyatro hayatına adım atan İpek Erdem, çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi