Kulüp, Van Bronckhorst'un yardımcılıklarını Jean Paul van Gastel ile Serdar Topraktepe'nin yapacağını belirtti ve "Kulübümüze önemli hizmetlerde bulunacağına inandığımız Giovanni van Bronckhorst'a başarılar diler, kamuoyunun bilgisine sunarız." açıklamasında bulundu. Peki, Giovanni van Bronckhorst kimdir, nereli, kaç yaşında?

Giovanni van Bronckhorst Kimdir? Profesyonel futbolculuk kariyerine 1993 yılında Hollanda'nın Rotterdam kulübünde başlayan Giovanni van Bronckhorst, daha sonra Feyenoord, Glasgow Rangers, Arsenal ve Barcelona gibi ünlü kulüplerde forma giydi. Kariyeri boyunca büyük başarılara imza atan Van Bronckhorst, futbolculuk döneminde dikkat çeken performansıyla tanındı.

Uşak'ta bugün 5 kişi hayatını kaybetti Uşak'ta bugün 5 kişi hayatını kaybetti

Teknik Direktörlük Kariyeri Van Bronckhorst, teknik direktörlük kariyerine 2011 yılında Feyenoord'da yardımcı antrenör olarak başladı. 2015 yılında ise aynı kulüpte teknik direktörlük görevine yükseldi. Hocalık kariyeri boyunca bir kez Hollanda Ligi şampiyonluğu, iki kez Hollanda Kupası, iki kez Hollanda Süper Kupa ve bir kez de İskoçya Kupası şampiyonlukları yaşadı.

Beşiktaş'ta yeni bir dönemin başlamasıyla birlikte, Giovanni van Bronckhorst'un tecrübeleri ve başarıları, siyah-beyazlı kulübe büyük katkılar sağlayacağına inanılıyor.

Kaynak: Bülten