Uşak'ta bugün 5 kişi hayatını kaybetti Uşak'ta bugün 5 kişi hayatını kaybetti

 Televizyon dünyasının önemli isimlerinden Yolaç, solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye başvurmuş ve tedavisi multidisipliner bir yaklaşımla sürdürülmüştü. Ancak, uzun süredir yoğun bakımda olan Yolaç, 16 Mayıs 2024 akşamı saat 21.00’de çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Hastane tarafından yapılan açıklamada, "Kendisine rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz" denildi.

Erkan Yolaç Kimdir?

1935 yılında Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde doğan Erkan Yolaç, TRT televizyonunda 1985'ten itibaren pazar günleri yayımlanan "Stüdyo Pazar" programındaki "Evet-Hayır Yarışması" ile tanındı. Yolaç, eğitimine İstanbul'da Saint-Joseph Fransız Lisesi'nde başladı, ardından Kenan Evren Anadolu Lisesi'nde devam etti. Babasının işi nedeniyle 1951'de Karabük'e taşınan ailesiyle birlikte Yolaç, eğitimine Kastamonu Lisesi'nde yatılı öğrenci olarak devam etti. Burada edebiyat öğretmeni Rauf Mutluay'ın yönlendirmesiyle belediye anons mikrofonlarından anons yaparak ilk sunuculuk deneyimini yaşadı ve belediyenin tüm anonslarını yapmaya başladı.

1959 yılında İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi'nden iç mimar olarak mezun olan Yolaç, 1960 yılında Ankara Radyosu'nda bayram özel eğlence programı sundu. Huysuz Virjin, Orhan Boran ve Leyla Sayar gibi isimlerle gazinolarda çalıştı. Daha önce İngiliz yayın kuruluşu BBC'de yapılan "Evet-Hayır" adlı yarışmayı kendi tarzına uyarlayarak 1962'de Caddebostan Gazinosu'nda sahnede uyguladı. Yarışmada yarışmacılar iki dakika boyunca Yolaç'ın sorularını "Evet" ya da "Hayır" kelimesini kullanmadan yanıtlamaya çalışırdı.

Erkan Yolaç, yıllarca sahnede, radyoda ve televizyonda sunuculuk yaptı. 1964 yılında iki sinema filminde oyuncu olarak rol aldı. 1970 Türkiye Güzeli olan Asuman Tuğberk ile 1976 yılında evlendi. Televizyon dünyasının unutulmaz isimlerinden biri olan Erkan Yolaç, hafızalarda bıraktığı izlerle her zaman hatırlanacak

Editör: Seher ZEYBEK