Suriye'nin başkenti Şam'da meydana gelen saldırıda hayatını kaybetti. İran medyasından derlenen bilgilere göre, Zahidi 2 Kasım 1960'ta İran'ın İsfahan kentinde doğmuştur.

1980 yılında Devrim Muhafızları'na katılan Zahidi, İran-Irak savaşı sırasında saha komutanlığı görevini üstlenmiştir. İmam Hüseyin 14. Tümen Komutanlığı gibi önemli görevlerde bulunan Zahidi, Devrim Muhafızları Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevini de 2005-2008 yılları arasında yürütmüştür. Ayrıca, 2008-2016 yılları arasında Kudüs Gücü'nde faaliyet gösteren Zahidi, Suriye ve Lübnan'daki görevlerinde öne çıkmıştır. 2016-2019 yılları arasında ise Devrim Muhafızları Operasyonlar Komutan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

İran medyasında yayınlanan görüntülerde, Zahidi'nin daha önce ABD'nin Uluslararası Bağdat Havaalanı yakınındaki saldırısında öldürülen Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve İsmail Kaani gibi üst düzey komutanlarla birlikte görüntülerine yer verilmiştir.

Pamukkale Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerler Pamukkale Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerler

Şam'daki saldırıda Tuğgeneral Zahidi'nin yanı sıra bir diğer üst düzey komutan olan Tuğgeneral Muhammed Hadi Hac Rahimi ile 5 yetkilinin hayatını kaybettiği Devrim Muhafızları Ordusu tarafından açıklanmıştır.

Kaynak: AA