Almanya'nın Mönchengladbach şehrinde 24 Mayıs 1985 tarihinde dünyaya gelen Derya Taşbaşı, gurbetçi bir ailenin kızı olarak Almanya'da doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini Köln kentinde tamamlayan Taşbaşı, 2004 yılında Türkiye'ye gelen bir proje kapsamında ülkeye adım attı.

Uşaklı Deli Kız’ın yeni eseri müzik dünyasını sallamaya aday Uşaklı Deli Kız’ın yeni eseri müzik dünyasını sallamaya aday

Bu projenin sona ermesiyle birlikte Türkiye'de kalmaya karar veren Taşbaşı, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünde eğitimine devam etti. Eğitimini tamamladıktan sonra hayalindeki iş olan oyunculuk kariyerine adım atan Taşbaşı, çeşitli dizilerde rol alarak televizyon dünyasına adını yazdırdı.

Oyunculuk deneyiminin yanı sıra sunuculukla da kendini gösteren Derya Taşbaşı, farklı tarzlarda programlarla ulusal kanallarda izleyiciyle buluştu. Ayrıca "Recep İvedik 2" filmiyle sinema tecrübesi yaşayan Taşbaşı, birçok reklam filminde de yer aldı.

Son olarak "Mutfak Bahane" adlı programıyla ekranlarda yer alan ve bu programla yayın hayatına devam eden Derya Taşbaşı, kariyerindeki çeşitliliğiyle dikkat çekiyor.

Kaynak: Bülten