Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu'nun ölüm haberi duyanlarıyasa boğdu. Tıp dünyasının acı kaybı Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu'nun ölüm haberi sevenlerini sarstı.

Acı kaybının ardından Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu kimdir? sorusu gündeme geldi. 

Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu kimdir?

1955 yılında Ankara’da doğan Yörükoğlu, ünlü Çocuk Psikiyatrisi Uzmanı rahmetli Prof. Dr. Atalay Yörükoğlu’nun oğludur. çocukluk yıllarının bir bölümünü Amerika Birleşik Devletleri'nde geçirdikten sonra eğitimini Türkiye'de tamamladı. TED Ankara Koleji'nden mezun olan Yörükoğlu, 1979 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, uzmanlık eğitimini Hacettepe Üniversitesi Kalp-Damar Cerrahisi bölümünde yaptı. 

Aralıklı oruç ve doğal beslenme önerileriyle bilinen Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu 69 yaşında  etti. Yörükoğlu'nun vefat haberi şu şekilde duyuruldu; "Sayın hocamız Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu'nun vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. 'nin yetiştirdiği en değerli hekimlerden biri olan hocamız tıp bilimine olan katkıları ve toplum sağlığı adına yaptığı çalışmalarıyla hatırası daima kalbimizde yaşayacak. Yörükoğlu Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz. Başımız sağ olsun..."

Hafta sonu Uşak’ta sinema keyfi: 7 film vizyona girdi Hafta sonu Uşak’ta sinema keyfi: 7 film vizyona girdi

Kaynak: Haber Merkezi