Rıdvan Uz Kimdir?

Rıdvan Uz, 1975 yılında Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde doğdu. Eğitim hayatına Çanakkale Lisesi'nde başladı ve lisans eğitimini Süleyman Demirel Üniversitesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde işletme alanında tamamladı. Şu anda Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde işletme ekonomisi alanında yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir.

İş Hayatı ve Eğitimler

Rıdvan Uz, 1999 yılından itibaren kendi adına kurduğu şirkette inşaat, sigorta ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösterdi. Ayrıca etkili iletişim teknikleri, beden dili ve duygusal zekâ eğitimi konularında eğitici eğitimi sertifikalarına sahip.

Kızıl alarm: Yosunlar sahili sardı.! Kızıl alarm: Yosunlar sahili sardı.!

Siyasi Kariyer ve Sivil Toplum Kuruluşları

Rıdvan Uz, siyasi kariyerine Milliyetçi Hareket Partisi'nde başladı ve 9 yıl boyunca İl Başkanlığı görevinde bulundu. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası üyesi olarak görev yaptı. ÇATÜMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı olarak ve çeşitli spor kulüplerinde yönetim kurulu üyeliği yaptı.

İYİ Parti'deki Görevleri

İYİ Parti'nin Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu üyesi olan Rıdvan Uz, aynı zamanda Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı olarak görev yapmaktadır. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde İYİ Parti'den 28. Dönem Çanakkale Milletvekili olarak seçilmiştir.

Kaynak: Bülten