Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığına aday olan Servet Yardımcı'nın hayatı ve kariyeri hakkında merak edilen detaylar ortaya çıkmaya başladı. İşte Servet Yardımcı'nın biyografisi:

Tatile Gidilecek Yerler Listesi Tatile Gidilecek Yerler Listesi
  • Servet Yardımcı, 26 Aralık 1957 tarihinde dünyaya geldi. Futbol kariyerine amatör olarak başladı ve bir dönem Çaykur Rizespor'da yöneticilik yaptı.

  • İlk kez 2008 yılında, Hasan Doğan'ın listesinden Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kuruluna giren Yardımcı, daha sonra Mahmut Özgener döneminde Başkan Vekili olarak görev aldı.

  • Mehmet Ali Aydınlar yönetiminde yönetim kurulu üyesi olarak görevine devam eden Yardımcı, 2012'de başlayan Yıldırım Demirören döneminde 1. Başkan Vekili oldu ve Nihat Özdemir yönetiminde de bu görevini sürdürdü.

  • Servet Yardımcı, TFF'nin FIFA ve UEFA ile ilişkilerini yürütmektedir. 2015 yılında UEFA Yönetim Kuruluna girmek için aday oldu ve seçimi kazanarak UEFA Yönetim Kuruluna girdi. 2021'de yeniden aday olan Yardımcı, tekrar seçilerek görevine devam etti.

  • Aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesi olan Servet Yardımcı, evli ve 2 çocuk babasıdır. Kardeşi eski Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul milletvekili ve Millî Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı'dır.

Servet Yardımcı'nın TFF Başkanlığına adaylığı, Türk futbol camiasında büyük bir ilgiyle karşılanmış ve futbolseverlerin dikkatini çekmiştir.

Kaynak: Bülten