Sen Türkülerini Söyle programının yeni sezonu 30 Mayıs Perşembe günü başlıyor. Programın sunuculuğunu üstlenen Turgay Başyayla, izleyiciler tarafından merak ediliyor. Çeşitli TV programları ve yapımlarda yer alan Başyayla, geniş bir hayran kitlesine sahip. İşte Turgay Başyayla hakkında merak edilen detaylar:

Turgay Başyayla Kimdir?

Turgay Başyayla, 1976 yılında Zonguldak'ta doğdu. Aslen Çankırılı olan Başyayla, ilköğretim ve ortaokul eğitimini Çankırı'da tamamladı. Üniversite eğitimi için İstanbul’a gelen Başyayla, Doğu Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü başarılı bir şekilde bitirdi.

Uşak’ta gerilim dolu anlar tekrar yaşandı! Uşak’ta gerilim dolu anlar tekrar yaşandı!

Sanat Kariyeri

Başyayla, 2000 yılında "Nazlıcan" adlı ilk albümünü çıkardı ve bu albümle geniş bir kitle tarafından tanındı. Şarkıcılığın yanı sıra halk oyunları eğitimi de alan Turgay Başyayla, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde halk konseri veren ilk sanatçı olma unvanını taşıyor. Ayrıca "Şizofren Aşk" adını taşıyan filmde oyuncu olarak rol aldı.

2005 yılında "Otel İstanbul" adlı filmde oynayan Başyayla, "Anne ya da Leyla" isimli filmde de rol aldı. 2006 yılında ise Belek Gazi'yi canlandırdığı "Harput Fatihi Belek Gazi" filminde yer aldı ve Arslan Kaçar'dan sinema ve oyunculuk dersleri aldı.

Televizyon ve Ödüller

2008 yılında Kral TV Müzik Ödülleri'nde yılın en iyi Türk Halk Müziği sanatçısı ödülünü kazanan Turgay Başyayla, 2009 yılında TRT-INT kanalında "Sıla Türküleri" programıyla televizyonculuk kariyerine başladı. Daha sonra "Türkü Şiir Türkiye" ve 2015 yılında başlayan ve halen devam eden "Lezzet Yolculuğu" programlarını hazırlayıp sundu.

Kişisel Hayatı

Turgay Başyayla, 2008 yılında Burcu Başyayla ile evlendi. Çiftin, Ali Azem, Ömer Adin ve Mustafa Aren adında üç oğlu bulunmaktadır.

Kaynak: Bülten