Ünal Aysal Kimdir?

İstanbul'da 2 Haziran 1941 tarihinde doğan Aysal, emekli Albay Doktor Fazıl Aysal'ın oğludur. İlköğrenimini Anadolu'nun çeşitli şehirlerinde tamamladıktan sonra 1952-53 döneminde Galatasaray Lisesi'ne katıldı ve 1961 yılında mezun oldu.

Didim'İn Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerler Didim'İn Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerler

Üniversite eğitimini İsviçre'deki Neuchatel Hukuk Fakültesi'nde tamamlayan Aysal, 1968 yılında Uluslararası Hukuk dalında diploma aldı. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde de sınavları geçerek Türk hukuk diploması aldı.

Mesleki Kariyeri

Ünal Aysal, iş hayatına 1970 yılında başladı. İlk olarak 1970-72 yılları arasında Koç Holding bünyesindeki Ram Dış Ticaret şirketinde ihracat koordinatörü olarak çalıştı. Daha sonra Brüksel'deki bir firmada ticaret müdürü olarak görev yaptı ve 1974 yılında Unite International'i kurdu.

İş Alanları:

  • Demir Çelik ve Sanayi Mamulleri: Unite International başlangıçta demir çelik ve sanayi mamulleri satışı ile uğraştı.
  • Elektrik Üretimi ve Santral İnşaatı: Daha sonra elektrik üretimi ve anahtar teslim santral inşaatı projelerine odaklandı.
  • Temiz Enerji ve Madencilik: Temiz enerji yatırımları ve madencilik faaliyetlerinde de bulundu.
  • Turizm: Antalya Kemer'de 450 ve 370 odalı iki 5 yıldızlı otel kurdu ve İstanbul Boğazı'nda bir butik otelin sahibidir.

Aysal, Unit Grubu'nun ana ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır ve Avrupa'daki çeşitli firmaların yönetim kurullarında da yer almaktadır.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığı

Ünal Aysal, 2011-2014 yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü'nün başkanlığını yapmıştır. Bu dönemde kulüp, futbol ve basketbol takımlarıyla önemli başarılar elde etmiştir.

Ödülleri ve Onurlandırmalar

Aysal, Türkiye'yi yurt dışında en üst seviyede temsil eden iş adamlarından biri olarak Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile onurlandırılmıştır. Ayrıca Belçika hükümeti adına Leopold II Yüksek Takdir Madalyası ile ödüllendirilmiştir.

Serveti

2017 yılı itibarıyla Ünal Aysal, Forbes Türkiye'nin "En Zengin 100 Türk" listesinde 900 milyon dolarlık servetiyle 33. sırada yer almaktadır. Ancak, Aysal'ın yatırımlarını yönettiği Hollanda merkezli Unit Investment şirketinin iflas ettiğine dair bilgiler de bulunmaktadır.

Kişisel Hayatı

Ünal Aysal, üç çocuk babasıdır ve Belçika vatandaşıdır.

Kaynak: Bülten