Uşak AK Parti il binasında düzenlenen basın açıklamasına AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, AK Parti İl Başkanı Himmet Yaşar, SKM Başkanı Yavuz Aydın, Ak Parti Uşak İl Kadın Kolları Başkanı Hilal Sabancı ve partili kadınlar katıldı.

Ak Parti Uşak

Didim'İn Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerler Didim'İn Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerler

Ak Parti Uşak İl Kadın Kolları Başkanı Hilal Sabancı basın açıklamasında, “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü; emek veren, alın teri döken, üreten tüm kadınların günü. Sayın Cumhurbaşkanımız’ın; “Kadınların bireysel özgürlüklerinden siyasi ve sosyal alandaki varlıklarına kadar her konuda gösterdikleri gayreti, bir lütuf veya imtiyaz değil, ‘hak mücadelesi’ olarak gördük” sözleriyle de vurguladığı gibi, biz kadın ve erkeğin adalet içinde toplumu birlikte inşa edeceğine inandık. Eğitim en önemli fırsat eşitliği aracıdır.

Hilal Sabancı

İş gücü piyasasına katılım, karar alma mekanizmalarına katılımın da anahtarıdır. Yasakların tarihe gömülmesi, 81 ilde açılan üniversiteler ile üniversiteye devam eden kız öğrenci sayısında büyük bir artış yaşandı. Kız öğrencilerin okullaşma oranı iktidara geldiğimiz 2002 yılından bugüne %13.5’ten %51’lere ulaştı. Kamuda kadın istihdamı % 40’ı aştı. Kadim doğrular ve yeni gerçekler ışığında; evinde, ofisinde, fabrikada, tarlada, kendi işinin başında, alın teri ve akıl teriyle, emeğiyle fedakârca destan yazan kadınların başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, daha güçlü, daha eşit ve daha adil bir toplum için kadın erkek omuz omuza, birlikte çalışma azim ve kararlılığımızı yinelemek istiyorum.” Dedi.

Uşak Ak Parti

Muhabir: Ece Yıldırım