Şu anda “Kurtuluş Aile Sağlık Merkezi (ASM)” adıyla yaklaşık 30 bin hastaya hizmet veren birim hayırsever Deniz Tekstil Grup tarafından yaptırılan “M. Asım Karaer Sağlık Ocağı ve Engelsiz Yaşam Merkezi” binasına taşınmaya hazırlanıyor.

Eski Arkeoloji Müzesinin yıkılarak yerine hayırsever tarafından yaptırılan “M. Asım Karaer Sağlık Ocağı ve Engelsiz Yaşam Merkezi” binası hizmete girmek için gün sayıyor. Halen çevre düzenlenmesi yapılan bina birkaç haftaya kadar tamamen hzmete girebilecek şekle gelebilir.

Ancak binada gözden kaçan iki önemli eksiklik, bölgedeki vatandaşlarını gözünden kaçmadı.

Uşak ilimizin gururu sporcularımız harikalar yaratıyor Uşak ilimizin gururu sporcularımız harikalar yaratıyor

https://www.yesilsivasligazetesi.com/  İnternet Haber Sitesi’ni arayan vatandaşlar; “Yeni bina çok güzel yapandan yaptırandan Allah razı olsun. Ancak, burada muayene olmak için gelen engelli vatandaşların tekerlekli sandalye ile yukarı çıkıp muayene olmaları adeta imkânsız gibi görünüyor.

Çünkü merdivenler yapılırken tekerlekli sandalyelerin yukarı çıkacağı bir rampa yapılması unutulmuş. Binanın zemin katı da engelsiz yaşam merkezî olarak tasarlanmış. İçeriden de yukarı çıkmaya imkan yok. Engelsiz yaşam merkezinin kendisi engelli vatandaşların muayene olmasına engel olacak şekilde yapılmış” şeklinde yakındılar.

Merdiven (1)

“Tabelası da yanlış yazılmış”

Haber merkezimize yeni binanın merdivenlerinde engelli araçları için rampa olmamasından yakınan vatandaşlar , bir başka yanlışlığında tabelada olduğuna dikkat çektiler.

Vatandaşlar; “Şu anda binanın üzerinde bulunan tüm tabelalarda “M. Asım Karaer Sağlık Ocağı ve Engelsiz Yaşam Merkezi” yazıyor. Oysaki sağlık ocağı terimim 2009 yılında aile hekimliği sistemine geçilmesiyle tarih olmuş, bunun yerine “Aile Sağlık Merkezi (ASM) deyimi kullanılmaktadır. Bu tabelaların da değişmesi gerekiyor” uyarısında bulundular.

Merdiven (4)

Muhabir: SALİH KILINÇ