“Cumhuriyetin 2. Yüzyılında "Marka Kent Olma Yolunda Uşak Çalıştayı" 17 Ocak 2024 Çarşamba günü Gedik Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilecek. Çalıştayın Uşak’ın tanıtımına büyük katkı sunması bekleniyor. Çünkü, bu çalıştaya Türkiye’den bir çok üniversiteden bilim insanlarının katılacağı ve tebliğ sunacağı, çalıştay haberinin ulusal basında yer alarak Uşak’ı tanıtacağı öğrenildi.
Vali Ergün ve Başkan Çakın’dan Uşaklıları kurultaya davet
Uşak Valisi Dr. Turan Ergün ve Uşak belediye Başkanı Mehmet Çakın’da çok önem verdikleri bu kurultaya Uşak halkını davet ettiler.
Vali Ergün; “İstanbul Gedik Üniversitesi tarafından Valiliğimiz ve Uşak Belediyemizin katkılarıyla düzenlenecek olan “Cumhuriyetin 2. Yüzyılında Marka Kent Olma Yolunda Uşak Çalıştayı” 17 Ocak Çarşamba günü saat 10.00 itibariyle İstanbul Gedik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılacaktır.
Uşak’ımızı marka kılan birçok değerinin konuşulacağı bu çalıştaya İstanbul ve çevre illerden olmak üzere tüm Uşaklı hemşerilerimizi davet ediyoruz” ifadesini kullandı.
Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’da ““İstanbul Gedik Üniversitesi tarafından belediyemizin ve valiliğimizin katkılarıyla düzenlenecek “Cumhuriyetin 2. Yüzyılında Marka Kent Olma Yolunda Uşak Çalıştayı” 17 Ocak Çarşamba günü saat 10.00 itibariyle İstanbul Gedik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde vatandaşlarımıza kapılarını açıyor.
Uşak’mızı marka kılan coğrafi güzellikler, şifalı termal sular, sanayi ve tarım, tarih ve kültürel zenginlikler gibi birçok değerin konuşulacağı bu önemli çalıştaya başta İstanbul ve çevre illerden olmak üzere tüm Uşaklı hemşerilerimizi davet ediyoruz” dedi.
İstanbul Gedik Üniversitesi Uşaklı hayırsever tarafından kurulmuştu
Uşak için bu çok önemli çalıştaya ev sahipliği yapacak olan T.C. İstanbul Gedik Üniversitesi, 3 Mart 2010 tarihinde Gedik Eğitim Vakfı çatısında Halil Kaya Gedik tarafından, Türkiye'de sanayi-üniversite işbirliğini güçlendirmek, iş dünyasına nitelikli uzmanlar yetişmesini desteklemek amacıyla İstanbul Gedik Üniversitesi kurulmuştur.
Türkiye’nin ilk uluslararası kaynak mühendislerinden olan Halil Kaya GEDİK, günümüzde Yıldız Teknik Üniversitesi olarak bilinen 1953 yılının İstanbul Yıldız Teknik Okulu, Makine Teknikerliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Eğitimine Almanya Staatliche Universitat Konstanz’da devam eden Halil Kaya GEDİK, makine mühendisliğinden mezun olup, Alman Kaynak Cemiyetinin (DVS), Uluslararası Kaynak Mühendisliği Programı’nı tamamlamıştır.
Devrim otomobillerinin yapımında görev almıştı
Almanya’daki eğitimi süresince MAN fabrikasının çeşitli bölümlerinde çalışıp, profesyonel çalışma hayatına 1957 yılında Türkiye’ye gelerek, Eskişehir Devlet Demiryolları Fabrikaları Kaynak Grubu’nda başlamış, 1960 yılında ise Türkiye’nin ilk yerli arabası olan “DEVRİM” projesinde görev almıştır.
1963 yılından itibaren özel sektörde kaynak alanındaki çalışmalarına devam etmiş ve sırasıyla elektrot, döküm, vana ve kaynak makinesi fabrikalarını kurmuştur. Türkiye’yi hassas döküm teknolojisi ile tanıştıran Halil Kaya Gedik, ülkemizde bu yöntemle döküm yapan ilk tesisi kuran kişidir.
Türk kaynak sektörünün büyüyüp gelişmesinde öncü bir rol üstlenen Halil Kaya GEDİK’in kaynak bilim ve teknolojisi üzerine pek çok yayını ve tercüme kitapları bulunmaktadır. Uluslararası Kaynak Mühendisliği eğitimini Türkiye’de geniş kitlelere ulaştırmak amacı ile 1994 yılında Gedik Eğitim Vakfı’nı (GEV) kurmuştur.
Başarılı sanayici kimliğinin yanı sıra bir eğitim gönüllüsü olarak pek çok projeye imza atan Halil Kaya Gedik, bu çalışmalarından dolayı 2007 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Üstün Hizmet Madalyası” ile ödüllendirilmiştir.
Türkiye’de sanayi-üniversite iş birliğini güçlendirmek ve nitelikli uzmanlar yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla 2010 yılında İstanbul Gedik Üniversitesi’ni kurulmuştur.
Uşak Üniversitesi Fahri Doktora unvanına sahip olan Halil Kaya GEDİK, çalışma hayatında insana verdiği değerle ekip çalışmasının önemine inanıyordu. Herkesin bir önceki günden daha hızlı ve çevik iş yaparak kendini geliştirmesi gerektiğini savunarak, bu ilkeleri ve yorulmak bilmeyen girişimci yanı ile teknoloji ve bilgi açısından dışa bağımlılığı azaltmak amacı ile, Ar-Ge bazlı bir alt yapı oluşturmayı misyon edinmiştir.
Gedik Holding ve İstanbul Gedik Üniversitesi’nin kurucusu, Türkiye’nin ilk kaynak mühendislerinden Halil Kaya GEDİK, 14 Ağustos 2012 yılında, Salı günü hayatını kaybetmiştir.
Merhum Halil Kaya Gedik, başta özel eğitim veren Uşak Vala Gedik Okullaraı ve Uşak üniversitesi olmak üzere eğitim alanında Uşak’ta da çok hayırlı işlere imza atmıştır.
https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet haber Sitesi olarak merhuma Halil kaya Gedik’e Alalh’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun.
(SALİH KILINÇ / HABER)