DİSK'in Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) hakkında, “Kesinleşen mahkeme kararlarına rağmen Haziran 2022 tarihinde enflasyona esas madde fiyat listesini açıklamaması” yüzünden suç duyurusunda bulunduğunu açıklaması, BES-SEN Uşak Şubesini de harekete geçirdi.  

Konuyla ilgili açıklamada bulunan BES-SEN Uşak Şube Başkanı İsmail Gezer, “TUİK, enflasyona neden olan maddeleri açıklamadığı gibi sürekli kamuoyunu yanıltıcı bir şekilde enflasyon rakamlarını yaşamaların çok çok altında göstererek başta emekliler olmak üzere tüm emekçilerin gerçek enflasyon oranında maaş almasına engel olmaktadır.

Bu yalan dolana son vermek için Uşak Şube olarak TUİK Hakkında suç duyurusunda bulunmayı düşünüyoruz” dedi.

TUİK’in Mayıs 2022 yılından bu yana enflasyona neden olan madde fiyatlarını hesaplamıyor. Öyleyse tüketici fiyat endeksini niye göre hesaplıyor? Bu soruya cevap vermesi gerekiyor.

Sivaslı ilçesi çiftçilerinin umudu Bakanlık’ta Sivaslı ilçesi çiftçilerinin umudu Bakanlık’ta

Burada kamuoyu yanıltılmakta ve garip hesaplamalarla emekli ve emekçilere gerçek enflasyonun altında ücret alınmasına neden olunmaktadır.

Bunun için BES-SEN Uşak Şube olarak önce hukukçularımıza danışacağız. Dava açma hakkımız olup olmadığını araştırmasını isteyeceğiz. Cevap olumlu gelirse TUİK hakkında kamuoyunu yanıltmaktan suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Muhabir: SALİH KILINÇ