örükler Derneği olarak bilinen Bulgaz Dağı Yörükleri Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Etkinlikleri Derneği’nin düzenlemiş olduğu birlik beraberlik ve yörük gecesi sunucu Seher Akay’ın sunumu ile Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından Yörük Beyi ve Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı’nın konuşması ile başladı.

Düzenlenen geceye Uşak Millet Vekili Ali Karaoba , Cumhuriyet Halk Partisi il ve Banaz İlçe Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri , Milliyetçi Hareket Partisi Banaz İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Yönetim Kurulu Üyeleri, Esnaf Odası ve Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanları, birçok sivil toplum kuruluşu başkanları ve üyeleri ile Banaz halkı katıldı.  

Gelecek yıl daha büyük bir Yörük şenliği tertipleyeceğiz

Gecede konuklarına “Hoş geldiniz” konuşması yapan Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı; “Bulgaz Dağı Yörükleri Derneğimizin düzenlediği birlik ve beraberlik gecesine hoş geldiniz.

Bugün burada gelenek ve göreneklerimizin yaşatılması için verdiğimiz emeklerin bir tanesini de hep beraber yaşamaktayız.

Uşak Banaz İlçe Müftülüğü Hayır Çarşısı Açtı Uşak Banaz İlçe Müftülüğü Hayır Çarşısı Açtı

Elimizde olmayan nedenlerle bu yıl yörük şenliğimizi yapamadık. Ama inşallah önümüzdeki yıl çok daha büyük katılımlı bir şenliği hep beraber yaşayacağız.

Derneğimiz tarafından yörük beyi seçildiğim andan itibaren her yıl düzenlediğimiz şenliğimizi çok daha kaliteli çok daha güzel yaşatmak için üzerime düşen tüm görevleri yaptım ve bundan sonrada yapmaya devam edeceğim.

Derneğimiz ile birlikte yapmak istediğimiz gelenek ve göreneklerimizi bir sonraki nesle sağlıklı bir şekilde aktarabilmektir.

Yörük obaları yardımlaşmanın, dayanışmanın, kardeşlik ve dostluğun, bolluk ve bereketin, vatan ve millet için çarpan yüreklerin diyarıdır.

Yörük sevgi insanıdır. Yörük, her cephede en önden giden, vatanı bayrağı, kutsal değerleri için başını bu yola koyandır.

Bu vesile ile Birliğimizi oluşturup bu toprakları bizlere vatan yapan, zor günlerde bu toprakları canları pahasına elde tutan ve bize emanet eden bütün ecdadımıza, Mehmetçiklerimize, gazilerimize, şükran ve minnetimi ifade ediyorum.

Bulgaz Dağı Yörükleri Derneği’mizin düzenlemiş olduğu birlik ve beraberlik gecemize tekrar teşrifleriniz için teşekkür ediyor hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi

Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı tarafından Dernek Kadın Kolları Başkanı İlknur Dönmez ve Onursal Başkan Mustafa Şahin ‘e plaket takdiminin ardından konuşmasını tamamlayan Uşak Millet Vekili Ali Karaoba’nın akabinde geceye Türkü ve Şarkılarıyla eşlik eden yerel sanatçılarımız Ozan Ceylan, Ali Aydoğdu, Nail Kaya, Mehmet Ali Yeniceli, Aşık Coşkun Özdemir’ in sazı ve sözüyle eğlencenin doruğa çıktığı gecede Şehit Sadık Kozak Okulu Halk Oyunu ekibi, Uşak Ayna Oyun Grubu ve Ahat Köyü Yöresel oyun ekibinin gösterileri ile devam etti.

Uşak’ın Ferdi Tayfur’u olarak bilinen Selim Baykal’ın şarkıları ile son bulan birlik beraberlik ve yörük yaren gecesine katılanlar böyle geceler insanları birlik ve beraberlik içinde bir araya getiriyor. Gönlümüz belirli sürelerde tekrarlanmasından yana dediler.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK