Uşak’ta gerilim dolu anlar tekrar yaşandı! Uşak’ta gerilim dolu anlar tekrar yaşandı!

Gülçin Kültür: Ömer Dizisinin Nuran'ı Kimdir?

Ömer dizisinin sevilen karakteri Nuran'ı canlandıran Gülçin Kültür, 10 Ekim 1987'de İstanbul'da doğdu. Eğitim hayatına Babaeski Anadolu Lisesi'nde başlayan Kültür, lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı. 2010-2013 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans yaparken aynı zamanda araştırma görevlisi olarak görev aldı.

Kariyerine Tarım Bakanlığı'nda Gıda Mühendisi olarak başlayan Gülçin Kültür, bu süreçte oyunculuk tutkusunu keşfetti ve TiyatroMUZ Tiyatro Ekibi ile sahne almaya başladı. 2013 yılında Bilkent Üniversitesi Oyunculuk Bölümü'nde tam burslu olarak eğitim görmeye hak kazandı. Eğitimine devam ederken, 2015-2017 yılları arasında Bilkent Çocuk Tiyatrosu'nda Program Koordinatörü olarak görev aldı.

2017 yılında Bilkent Üniversitesi'nden bölüm birincisi olarak mezun olduktan sonra, Tarım Bakanlığı'ndaki görevinden istifa ederek tamamen oyunculuk kariyerine odaklandı. Gülçin Kültür, kısa sürede tiyatro ve televizyon dünyasında kendine sağlam bir yer edindi.

Başarılı oyuncu, Ömer dizisinde canlandırdığı Nuran karakteri ile izleyicilerin gönlünde taht kurmayı başardı. Hem tiyatro hem de televizyon projeleriyle adından sıkça söz ettiren Gülçin Kültür, kariyerine hız kesmeden devam ediyor.

Kaynak: Bülten