Bugün sabah saatlerinde Beykoz'daki ikametinde inme geçiren İnanır'ın bilinci kapalı bir şekilde Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenildi.

Doktoru, yapılan prosedür gereği şu an yoğun bakımda olan İnanır'ın uyutulduğunu ve durumunun iyi olduğunu belirtti. Hayati tehlikesinin olmadığını vurgulayan doktor, "Yeni bir durum oluşup oluşmayacağına bakılacak. Şu anda hayati tehlikesi yok" dedi.

Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili merak edilenler sosyal medyada da geniş yankı buldu. Sevenleri, ünlü oyuncunun sağlık durumu hakkında endişeli mesajlar paylaşırken, Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerini iletiyor.

Antalya'nın Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerleri Antalya'nın Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerleri

KADİR İNANIR KİMDİR?

Kadir İnanır, 15 Nisan 1949'da Ordu'nun Fatsa ilçesinde doğdu. İlkokul ve ortaokul eğitimini Fatsa'da tamamladıktan sonra İstanbul Haydarpaşa Lisesi'nde yatılı olarak okudu. Daha sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo-Televizyon Bölümü'nden mezun oldu.

Sinema kariyerine adım atan İnanır, 1967'de Ses dergisi'nin düzenlediği "Sinema Artisti Yarışması"'nda finale kaldı ve bir sonraki yıl Saklambaç gazetesinin "Fotoroman Artisti Yarışması"'nda birinci oldu. Ardından sinema dünyasına adım atan İnanır, 1968 yapımı "Yedi Adım Sonra" adlı filmde küçük bir rolle başladı.

Kadir İnanır'ın kariyerindeki çıkış, 1970 yapımı Atıf Yılmaz filmi "Kara Gözlüm" ile gerçekleşti. Bu filmde Türkan Şoray ile başrolleri paylaşarak Türk sinemasının önde gelen erkek yıldızlarından biri haline geldi. Daha sonra birçok nitelikli filmde rol aldı ve pek çok önemli ödül kazandı.

İnanır'ın başrollerini paylaştığı filmler arasında "Utanç" (1972), "Selvi Boylum, Al Yazmalım" (1977), "Ah Güzel İstanbul" (1981), "Yılanların Öcü" (1985), "Tatar Ramazan" (1990) ve "Gönderilmemiş Mektuplar" (2003) gibi yapımlar bulunmaktadır.

Sinemanın yanı sıra televizyon dünyasında da başarılı bir kariyeri olan Kadir İnanır, birçok dizi ve programda yer aldı. Ayrıca 1998 yılında Flash TV'de 8 ay boyunca ana haber bültenini sundu.

Toplamda 182 sinema filminde ve 12 televizyon dizisinde rol alan Kadir İnanır'ın en uzun soluklu dizisi "Marziye" olmuştur. Ayrıca "Böyle Gitmez" adlı haber programını sunarak televizyonculuk alanında da kendisini göstermiştir.

Kaynak: Haber Merkezi