Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü, Uşak ve çevresi için gökgürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Yapılan son değerlendirmelere göre, bugün öğle saatlerinden sonra başlaması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Kütahya’nın güneyi, Isparta ve Burdur çevreleri ile Antalya’nın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²), İzmir’de ise yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m²) olacağı bildirildi.

Meteoroloji, kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. 

Uyarının geçerli olduğu tarih ve saatler arasında, vatandaşların özellikle dere yataklarından uzak durmaları, mümkünse kapalı alanlarda kalmaları ve acil durumlar için hazırlıklı olmaları önerildi. Kuvvetli yağışın başlaması 26 Mayıs 2024 saat 15:00'ten itibaren bekleniyor ve gece yarısına kadar süreceği tahmin ediliyor.

Pamukkale Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerler Pamukkale Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerler

Başlama-Bitiş Zamanı: 
26.05.2024 15:00 - 26.05.2024 23:59

Hadisenin Şiddeti:
Kuvvetli Yağış

Oluşması Muhtemel Riskler:
- Sel 
- Su Baskını 
- Yıldırım 
- Ulaşımda Aksamalar

Yetkililer, olası risklerin en aza indirilebilmesi için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirterek, tüm vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Muhabir: Ece Yıldırım