Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden Prof. Dr. Mehtap Uysal, merak edilen isimlerden biri oldu. Prof. Dr. Mehtap Uysal, Türkiye'nin eczacılık alanında önde gelen eğitimcilerinden biridir.

Mehtap Uysal

Prof. Dr. Mehtap Uysal, 1966 yılında Isparta'nın Eğirdir ilçesinde Remzi ve Hatice Uysal çiftinin kızı olarak dünyaya geldi. Prof. Dr. Mehtap Uysal, eğitim hayatına Eğirdir'de başladı. Ortaöğrenimine Burdur ile Konya'da devam etti. Üniversite eğitimini Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde tamamlayarak, birincilikle mezun oldu. 1991 yılında aynı üniversitede Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde yüksek lisansını tamamlayan Uysal, 1996'da ise doktorasını aldı.

2005 yılında doçentlik unvanını kazanan Uysal, 2010 yılında profesörlüğe yükseldi. İngilizce ve İtalyanca dillerini bilen Uysal, akademik kariyerine katkıda bulunmuş ve pek çok bilimsel çalışmaya imza atmıştır.

Mehtap Uysal Kim

Uzun yıllar boyunca Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde öğretim üyeliği yapmış olan Uysal, aynı zamanda Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanlığı görevinde de bulundu. 

Hafta sonu Uşak’ta sinema keyfi: 7 film vizyona girdi Hafta sonu Uşak’ta sinema keyfi: 7 film vizyona girdi

Prof. Dr. Mehtap Uysal, 09 Haziran 2024 tarihinde Ankara'da bulunan evinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Kaynak: Haber Merkezi