İYİ Parti'nin 2024 Mahalli İdareler Seçimi'nde Nevşehir'de büyük farkla önde götürdüğü seçimlerde Belediye Başkan Adayı olarak dikkatleri üzerine çeken Rasim Arı'nın hayatı ve siyasi kariyeri merak konusu oldu.

Bingöl'de çok şiddetli deprem Bingöl'de çok şiddetli deprem

1975 yılında Nevşehir'de doğan Rasim Arı, eğitimine Nevşehir İmam Hatip Ortaokulu'nda başladı ve ardından Pendik İmam Hatip Lisesi'nde eğitimini sürdürdü. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde yüksek lisansını tamamladı.

Siyasi kariyerine 2001 yılında Maltepe Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı olarak adım atan Arı, daha sonra 2007 yılında AK Parti'den Nevşehir milletvekilliği için aday oldu. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın danışmanlığı görevinin ardından Devlet Bakanı Güldal Akşit ve Nimet Çubukçu'nun danışmanlığını üstlendi. 2011 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı bakanlık müşavirliği görevine atandı ve 2015 yılında Spor Hizmetleri Dairesi başkanlığına getirildi.

2018 yılında Nevşehir belediye başkanlığı için aday adayı olan Arı, AK Parti'den başkan adayı ilan edildi ve 31 Mart 2019 seçimlerinde başkan seçildi. Ancak, 29 Ocak 2021 tarihinde sağlık sorunları nedeniyle istifa etti. Bir yıl sonra, 18 Ocak 2022'de AK Parti'den istifa ederek, eşiyle birlikte İYİ Parti'ye katıldı.

Nevşehir'de İYİ Parti'nin belediye başkan adayı olarak seçimlere giren Rasim Arı, şimdiden seçmenlerin dikkatini çekmeyi başardı ve seçim sonuçları merakla bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi