Yarın Afyonkarahisar'da Planlı Elektrik Kesintisi Yarın Afyonkarahisar'da Planlı Elektrik Kesintisi

Sokak köpeklerinin uyutulmasını içeren yasal düzenlemeye karşı çıkan hayvanseverler Yenikapı'da Adalet Mitingi düzenledi. 

Kurulan komitede, (HAYFED) Hayvan Haklarını Koruma Federasyonu, (SOÇED) Sokak Canlıları Çevre ve Doğayı Koruma Derneği, MAZMEL Derneği, DIHFED,  ALFA Derneği, Sarıyer Gönüllüleri yer alıyor. Miting, Türkiye genelindeki derneklerin katılımıyla Yenikapı'da gerçekleştirildi.

Uşak Sokak Hayvanları

Uşak'tan (SUPPY) Sultap Peker Patili Yaşam Derneği,  (U.H.K.KY.D) Uşak Hayvanları Koruma Kurtarma Yaşatma Derneği ve dernek başkanı Hazal Karagür İstanbul'da düzenlenecek mitinge destek verdi. "Kadınlar, çocuklar, hayvanlar için adalet" sloganıyla bir araya gelen hayvanseverler, Yenikapı'da düzenlenen Adalet Mitingi'nde buluştu. Sokak köpeklerinin toplatılmasını ve 'uyutma', 'ötanazi' yapılmasını içeren yasal düzenlemeye karşı çıkan hayvanseverler, hayvanların yanı sıra kadın ve çocuklara da yönelen şiddete karşı çıktı.

Uşak Sokak Hayvanları Miting

Adalet Mitingi'ne CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, TİP Milletvekili Sera Kadıgil katıldı. İYİ Parti Milletvekili Nimet Özdemir, YSP Milletvekili Perihan Koca, öte yandan sanatçılardan Ebru Polat, Seren Serengil, Ömür Gedik, Melis Birkan ve Leyla Somer ve gazeteci Zülal Kalkandelen de katıldı. Dernek başkanları ve siyasi parti liderleri konuşma yaptı.

Adalet mitinginde bir araya gelen dernekler çocuklar, kadınlar, hayvanlar ve doğa için; "Yaşam hakkı istiyoruz", " Adalet istiyoruz" diyerek haykırdı.

Muhabir: Ece Yıldırım