Uşak’ta Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamalarında Ali Karaoba tertip komitesine tepki gösterdi.

Tertip komitesi Atatürk anıtında toplanan sendikaların başkanlarını ve kürsüye davet etti. Kürsüye ayrıca Uşak CHP Milletvekili Ali Karaoba, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım ve Sevinç Yazgan’da davet edildi. Özkan Yalım’ın selamlama konuşmasının ardından komite, Ali Karaoba ve Sevinç Yazgan’a söz hakkı vermedi. Bu duruma sinirlenen Milletvekili Karaoba, miting alanını terk etti.

Hafta sonu Uşak’ta sinema keyfi: 7 film vizyona girdi Hafta sonu Uşak’ta sinema keyfi: 7 film vizyona girdi

Ali Karaoba 1 Mayis

Karaoba ilk açıklamasında, “Böyle bir dünya yok. Ben bu şehrin seçilmiş vekiliysem, sonuna kadar devrimle mücadele eden biriysem, yalakalığa karşıyım. Bu benim partimin belediye başkanı da olsa karşıyım yalakalığa. Sendikalar konuşacaksa sendikalar konuşacak. Belediye başkanı konuşacaksa da milletvekili de konuşacak. Bu herkes için geçerli. Partinin kurumsal kimliğini burada il başkanı temsil eder. Verecekseniz söz hakkını tüm partilerin başkanlarına vereceksiniz. Ne demek belediyeye vermek.”  Dedi.

Ardından Karaoba partililerin iknasıyla miting alanına geri dönerek, kürsüye çıkıp konuşma yaptı.

Karaoba, “1 Mayıs işçi emekçi bayramıdır. Kendi bilim bileli katılırım. Kendimi devrimci bir solcu olarak tanımlarım. Hayatım budur benim. Sendikalar bir kişiye söz veriyorsa, burada sorun kim olduğu değildir. Ya siyasi partilerin tamamına söz verirsiniz ya da tertip komitesi çıkar, işçi sendikaları konuşur. Yıllardır buraya gelirim. Bu platformların kuruluşundan tutun da yürüyüşüne kadar her şeyde emeği olan insanlardan bir tanesiyim. Tepkim bunadır. Burada tertip komitesi bir kişiye söz vererek, diğerlerine vermediyse ben bu işi protesto ediyorum. Böyle bir şey yok. Burada sorun birinin konuşması, diğerinin konuşmaması benim partiden başka partiden olmasıyla ilişkili değildir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin temsiliyeti il başkanı Sevinç Yazgan’dadır. Benim il başkanımı eğer orada konuşturtmayacaksa Uşak’ın tek Cumhuriyet Halk Partisi vekilini konuşturtmayacaksa bunu baştan söyleyecek. Bizim kızdığımız şey budur. Ekmeğin siyasetini yapanlara karşı çıkmak için yapıyoruz biz bunu. 1 Mayıs’ın mantığı budur. 1 Mayıs hepimizindir. Ben kendi şehrimde kendi hakkımı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin hakkını kimseye yedirtmem kardeşim. Tüm mücadelem ve hayatım bunun üzerine kuruludur. Siyaseti birilerine yalakalık yapmak için yapsaydım, bugün buralarda olmazdım. Ben emeğim yanındayım. Ekmeğin siyasetini yapan bizden değildir. Yaşasın 1 Mayıs. Bugün işçinin hakkını ararken, kendi hakkınızı yedirtiyorsanız hak arayamazsınız. Ben kimsenin hakkını yedirtmemek için, bu şehrin ekmeğini yiyen bir insan olarak söylüyorum Uşak'ın hakkını da arayacağım, emekçinin hakkını da arayacağım. Sonuna kadar da savaşacağım.” Dedi.

Muhabir: Ece Yıldırım