Proje kapsamında yıkılması gereken 40 yıllık Uşak Belediye İşhanı depreme dayanıksız olduğu için yine yıkılacak. Ama içerisinde işyeri bulunan 17 esnafın mağdur olmaması için Eylül ayına kadar ticari faaliyetlerine devam etmesi uygun görüldü.

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Belediye İşhanı mülkiyet sahipleri ile toplantı gerçekleştirdi. Yalım, düzenlenen toplantıda İşhanı'nın da gerçekleştirilecek olan dönüşüm ile ilgili istişarelerde bulundu.

İş hanında mülkiyeti bulunan 17 esnaf sarraf Mustafa Peker Başkanlığında Uşak Belediye Binasında Başkan Özkan Yalım, yardımcıları ve ilgili daire müdürleriyle bir araya geldi.

Uşak Belediyesi esnafı; binanın yıkılmasına bir itirazları olmadığını, ancak bir türlü yakın çevrede işyeri bulamadıklarını, daha önceki belediye yönetiminden hiç olmazsa 2024 yazı düğün sezonu bitene kadar iş hanındaki mülkiyetlerinde ticari faaliyetlerine devam etmek için istekte bulunduklarını, ancak bu taleplerinin kabul görmediğini belirttiler.

Bldşshanı (1)

Sözleşmeli Öğretmen İstihdamında Yeni Düzenleme  Mülakat Puanında Değişiklik Sözleşmeli Öğretmen İstihdamında Yeni Düzenleme Mülakat Puanında Değişiklik

“UŞAK İLİ KENTSEL SİT ALANI KORUMA AMAÇLI NAZIM İMAR PLANI İPTAL”

Bir önceki AK Partili belediye döneminde 23 hektar alanı kapsayan “Uşak İli Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı” projesi, iş hanında mülkü bulunan 17 esnaf ve arkadaki 24 evin yıkılarak çay kenarı ve Atatürk Evi’ne kadar tarihi bir yürüyüş alanı yapılmasını öngörüyordu.

Kendini ziyarete gelen iş hanı esnafına bu projeyi yasal olarak iptal etmek zorunda kaldıklarını belirten Başkan Yalım; “Belediye iş hanı arkasında bulunan Kurtuluş İlkokulu’nu arsa sahipleri okul yapılması şartıyla bağışladıkları için bir önceki Belediye yönetiminin hazırladığı projeyi yasal olarak hayata geçirme şansımız kalmadı. Burada yine bir ortaokul ya da lise yapacağız” dedi.

Bldşshanı (2)

“ESNAFIMIZI VE DİĞER MÜLK SAHİPLERİNİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”

Uşak Belediye İşhanı’nın depreme dayanıksız olduğu için yıkılması gerektiğini hatırlatan Başkan Yalım, “Bölge sit alanı olduğu için Belediye İşhanı yerine iki kattan fazla bina yapmak mümkün değil. Bizde hükümet binasını yıkarak 150 metre kadar geri çekip buraya büyük bir meydan yapmayı düşünüyoruz.

İşyerlerinizde 5 Eylül’e kadar ticari faaliyetlerinizi sürdürebilirsiniz. Burada sizi ve diğer mülk sahiplerini asla mağdur etmeden yeni yapacağımız iki katlı iş hanımızda şimdiki yerlerinizin metrekaresi kadar yer vereceğiz. Tabi kimi işyerlerinin metrekaresi daha fazla kimi işyerlerinizin daha az olabilir.

Bu durumu da eşitliği sağlamak için işyerlerinizin bedeli ödenirken dikkate alacağız” ifadesini kullandı.

“BAŞKANI ÖZKAN YALIM’IN YAKLAŞIMINDAN MEMNUN KALDIK”

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın kendilerine yaklaşımından oldukça memnun kaldıklarını belirten sarraf Mustafa Peker; Başkanımız Sayın Özkan Yalım bizi dinledi ve haklı taleplerimizi değerlendirerek 5 Eylül’e kadar işyerlerimizin çalışmasına müsaade etti.

Ayrıca, işyerlerimizin kamulaştırma bedellerini de adilane bir şekilde vereceğini ve asla mağdur etmeyeceğini belirterek bu konudaki samimiyetini de ortaya koydu. Bizleri dinlediği ve mağdur etmediği için kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Bbldd (1)

Muhabir: SALİH KILINÇ