Uşak Gençlik Merkezi konferans salonunda  Vali Yardımcısı Burak Bozkurt Gürses başkanlığında otizmli ailelere yönelik bilgilendirme ve motivasyon semineri yapıldı. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Fatih arslan ve Zekai İnan açılış konuşmaları gerçekleştirdi. 

Zekai Inan

Komisyon 7 yıllık eylem planında otizmli ailelerin ve bireylerin yaşamanı kolaylaştırıcı topumsal uyumu sağlayıcı kararlar alarak Eylem Planınin plana uygun bir şekilde işleyişini izlemektedir. Eylem Planı kapsamında ilk faaliyet olarak otizmli ailelerin eğitimi ve sorunlarını dinlemek buna göre faaliyetleri planlamak üzere bir araya gelindi.

Otizm Planı

Seminere konuşmacı olarak birçok alandan uzman kişiler konuşmacı olarak yer aldı. 

Otizm Planı Uşak

Uşak Üniversitesi'nden Doç Dr. Üzeyir Emre Kıyak, uşak Barosu'ndan Avukat Uğur Özleyen, Uşak İl Sağlık Müdürlüğü'nden Çocuk Gelişimci Ayşe Kazan,  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden Spor Hizmetleri Müdürü Zeki Çakır Otizm hakkında konuşmalar gerçekleştirdi. 

Milli yüzücü Eymen Özdemir'in babası Yıldırım Özdemir, Rehberlik Araştırma Merkezi'nden Özel Eğitim Hizmetleri Bölüm Başkanı Murat Çavlar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden Özel Eğitim Öğretmeni Abdullah İsa Sarı AFAD görevlisi Arama Kurtarma Teknisyeni Hasan Hüseyin Karaaslan yaşadığı tecrübelerini katılımcı ailelere aktardı. 

Emre Kıyak

Muğla'nın Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerleri Muğla'nın Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerleri

Ardından Doç. Dr. Üzeyir Emre Kıyak moderatörlüğünde ailelerin sorularını cevaplandırıldı. 

Muhabir: Ece Yıldırım