Olayın yaşanmasının ardından Atatürk Mahallesi muhtarı ve adayı Ayhan Saman Yeşil Sivaslı Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

Olayın dün akşam saatlerinde olduğunu belirten Saman, “Talihsiz bir olay yaşandı. Bu olay esnasında benim ekibim mahallede oy pusulası dağıtmak için sokaklardaydı. Ben de üç kişi ile birlikte katılım sağlayacaktım. Bu arada tam kahvenin karşısındaki mevcut aday Nihat Çetin kızı ve oğluyla birlikte seçim büromuzu basarak; “Öldüreceğiz, keseceğiz” Tehditlerinde bulundular. Kızım da panik atak yaşayarak beni aradı. Ben karşıda olduğum için hemen yetiştim. Kendisi oğluyla birlikte bana ve seçim büromuza saldırdı. Maalesef dediklerinin hiçbirinin aslı ve astarı yoktur. Ekibime her zaman söylemişimdir. Hiçbir adayın, oy pusulasını ya da posterini ellemeyin diye. Bunu da iddia ediyorum benim ya da ekibimin bir tane oy pusulasını aldığımı fotoğraf ya da video ile ispat etsinler, bugün hem mevcut muhtarlıktan hem de muhtar adaylığından çekileceğime namus ve şeref sözü veriyorum. Ama bu iddiasını ispat edemeyenler de şerefsizdir. Kaybedeceklerini bildikleri için saldırıya geçtiler. Onun için biz efendiliğimden ve dürüstlüğümüzden taviz vermeyerek, her zamanki gibi dürüstlüğümüzü muhafaza ederek çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Uşak'ta bugün 5 kişi hayatını kaybetti Uşak'ta bugün 5 kişi hayatını kaybetti

Yüksek seçim kurulunun ve güvenlik şubenin aldığı kararlarda 7 aday yarışıyoruz, hepsinin imzası vardır. Hepsi yasağı delerek, resim asmaya brandalı poster asmaya devam etti. Birbirlerini şikâyet ederek aynı zamanda kendilerini mağdur gösterdiler. 7 adaydan mahallede tek resim asmayan kişi mülki amiri olarak benim. Bir tane resmimi gören mahalleli veya ispat eden varsa, tekrar iddia ediyorum adaylıktan çekilmeye hazırım. Tek kanuna uyan kişi benim. Kendileri maalesef yasağı deldiler, hem de kendilerini mağdur gösterdiler. Hele bir tanesi var akşam sosyal medyada paylaşmış. Vay efendim benimle alakası yok, ben dürüstüm. Senin her tarafın yalan, seni herkes biliyor, komşuların biliyor. En güzel cevabı adı güzel, kendi güzel Atatürk Mahallemizin halkıyla yarın sandıkta vereceğiz. Biz kazanmayacağız, Atatürk Mahallesi kazanacak. Yaşasın Demokrasi. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.” Dedi.

Olayın ardından Uşak Merkez Mahalle Muhtarları bir basın açıklaması yaparak,  Ayhan Saman’ı yalnız bırakmadı.

Nihat Çetin

Ayhan Saman’ın kendisine saldırdığını iddia ettiği diğer muhtar adayı Nihat Çetin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda; “Oy pusulalarını alıp, yere atıp kendi oy pusulasını koyan Ayhan Saman benim attığımı ispat ederlerse adaylıktan çekileceğini söylemiş. İşte kanıt emniyet kayıtlarında var.  Bekçilerin çektiği fotoğraflar var. Bu da  kanıt yazıklar olsun.” İfadelerine yer verdi.

Muhabir: Ece Yıldırım