Kütahya'da Yarın Planlı Elektrik Kesintisi Kütahya'da Yarın Planlı Elektrik Kesintisi

Derlediği 100’aşkın Uşak türküleri ve oyun havalarıyla Uşaklıların yakından tanıdığı ve çok sevdiği Mehmet Karadedeli, bu gece saat 23.30’da sazı ve sözüyle TRT Radyo’yu Uşak türküleriyle çınlatacak.

Uşaklı derlemeci saz ve söz ustası Mehmet Karadedeli (66) bu akşam saat 23.30’da TRT Türkü kanalında yayınlanacak olan “Yörük havaları programının konuğu olacak.

Programın yapımcısı ve sunucusu da Uşak’ın Banaz ilçesinden olan Öğretmen Emrah Öz. Uşak’ın Mende köyünden olan ses ve saz ustası, koro şefi ve şu anda Uşak türkülerinin yaşayan en önemli kaynak kişisi olan Mehmet Karadedeli ile Uşak türküleri ve oyun havaları üzerine sazlı sözlü bir sohbet gerçekleştirecekleri öğrenildi.

Mehmet Karadedeli, çok keyifli geçeceğine inandığı bu programı Uşaklıların kaçırmamasını istedi.

İşte Mehmet Karadedeli’nin TRT ve Kültür Bakanlıkları repertuvarlarına kazandırdığı bazı Uşak türküleri:

A sevdiğim yakın gel taraleylitaraleyli, Ak üzüm parmak gibi, Akyol'da pınardayım,  Aşağıdan geliyor kağnısı,  Atımı bağladım ben bir meşeye, Aydın'dan gel Aydın'dan,  Badılcanıdoğradım, Bahçelerin cevizi, Ben gürgenden ok yaparım, Cingilim dolu ayran (Kör Bayram efelemesi), Çeşme başında durdum, Dam başında budamam var, Dam başında değirmen, Emine gız sekip gelir tarladan, Enginedir gosgoca dereler de engine, Evlerinin önü göktür göveri, Goca dağ mazıları, Goyver de paşam celeplerim sulansın, Hadi gidem bağlara, Karataş sekmesi (Kaşık havası) Hana vardım han kapısı sürgülü, Haşaşlığın eteği, Hay hay da ginegine de vay vay Köroğlu, İsliçe'nin çeşmeleri harlıyor, İslice zeybeği, Karanfil boynun eğmiş, Karanfil oyulur mu? Karanfilim saksıda, Kuyuların sereni, Merdivende vuruldum kürütme havası,  Minareye yaslandım, Olaydı olaydı yar benim olaydı, Ovada keklik alayı, Ovaların sarısı ümmüş bakıyor, Peşkir aldım dürüden, Kırık zeybek kız oyunu, Sıra sıra mersinler, Suya endi tavşanlar, Şu dağlar olmasaydı, Şu derenin düzünde şu derenin uzunu, Üzüm doldurdum beyaz sepete, Yaslanırım merdimanıngaşına,  Yolmadan mı geliyon? Yüce dağ başından attı yel beni

Oyun Havaları:

Beki Zeybeği ve Seyman Havası

Muhabir: Salih KILINÇ