Uşak’ta bugün 8 kişi hayatını kaybetti Uşak’ta bugün 8 kişi hayatını kaybetti

Mehmet Öntürk'ün yaşamı, memleketi ve mesleki geçmişi inceleniyor. Peki, Mehmet Öntürk kimdir?

31 Mart yerel seçimlerinde Hatay'da belediye başkanlığını AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk kazandı. Mehmet Öntürk, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yüzde 44,48 oy alarak Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

MEHMET ÖNTÜRK'ÜN BİYOGRAFİSİ:

Mehmet Öntürk, 18 Mart 1970 tarihinde Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde doğdu. Babasının adı Bekir, annesinin adı Yüksel'dir. İktisatçı, sanayici ve çiftçi olan Öntürk, Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde İngilizce İktisat Bölümü'nü tamamladı.

Mesleki hayatına tarım ve tarıma dayalı işletmecilik alanında devam eden Mehmet Öntürk, aynı zamanda Antakya Ticaret Borsası Başkan Yardımcılığı görevini de üstlendi.

Siyasi kariyerine de AK Parti'de başlayan Öntürk, 2002-2007 yılları arasında AK Parti Kırıkhan İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. Daha sonra 24. Dönem AK Parti Hatay Milletvekili olarak görev yaptı ve Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu ile Çevre ve KİT Komisyonu üyeliklerinde bulundu.

İyi derecede İngilizce bilen Mehmet Öntürk, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ün yönetimindeki Hatay'ın geleceği ve kent halkının beklentileri önümüzdeki dönemde yakından takip edilecek.

Kaynak: Haber Merkezi