Bugünden itibaren Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’a “hayırlı olsun” ziyaretine gitmek ve belediyede iş talebinde bulunmak, Yalım tarafından yasaklandı.

Konuyla ilgili sosyal medya sayfasında paylaşımda bulunan Yalım, seçim öncesi verdiği sözleri yerine getirebilmek için çalışması gerektiğini ve bugünden itibaren ziyaretçi kabul edemeyeceğini söyledi.

Yalım, “Tüm Uşak olarak 31 Mart yerel seçimlerinde çok büyük bir başarıya 35 yıl sonra hep birlikte imza attık.

O tarihten bu yana da çok sayıda vatandaşımız hayırlı olsun ziyaretime geldi. Ben bütün vatandaşlılarımıza teşekkür ediyorum. Hala da çok randevu talebi var.

Ben gelemeyen vatandaşlarımızın da hayırlı olsun dileklerini gelmiş gibi kabul ediyorum ve vatandaşlarımızı bu yoğun ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.

Uşak Nuri Şeker Şeker Fabrikası çalışacak personel arıyor Uşak Nuri Şeker Şeker Fabrikası çalışacak personel arıyor

Ancak, sizlere vermiş olduğum sözleri tutmak ve projeleri uygulamak adına artık çalışmam gerekiyor. İşte bu nedenden dolayı Pazartesi gününden itibaren hayırlı olsun ziyaretine gelen vatandaşlarımıza Uşak'ımız için yapılması gereken önemli projelerimiz olduğunu ve ekibimizle durmadan yorulmadan çalışmamız gerektiğini hatırlatarak, randevularınızı kabul edemeyeceğimi paylaşmak istiyorum.

Sevdamız Uşak'ı ihtiyacınıza yönelik projelerle buluşturmak için çalışmaya devam ediyor, anlayışınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Randevu (2)

“BENDEN İŞ TALEBİNDE BULUNMAYIN”

Uşaklıların kendisine iş talebiyle gelmesini de istemeyen Yalım, “Şu anda Uşak Belediyesi’nin durumu yeni personel istihadamına uygun değil.

Özellikle şu konuyu altını çizerek söylemek istiyorum. Özellik büro, yani masa başında çalışacak işçi alçak hiç durumumuz yok. Uşak Belediyesi olarak gelirimiz 97 milyon TL civarında. Giderimiz ise 122 milyon TL civarında.

Cumhurbaşkanı tarafından alınan tasarruf tedbirleri sonrası, gelirimizin en az 15 – 20 milyon TL daha düşeceğini varsayarak vatandaşlarımızdan özellikle iş konusunda bizi sıkıştırmamalarını rica ediyorum.

Personel alma yetkimiz var. Ancak alabilme durumumuz yoktur. Hem ekonomik olarak yeni personel almaya müsait değiliz hem de çok sayıda personelimiz var. Hala 300 kişi fazlalıkla çalışıyoruz. Bunu da belirtmek isterim.

Hemşerilerimin anlayışına sığınıyorum” ifadesini kullandı.

Muhabir: SALİH KILINÇ