Özel, konuşmasında, belediyeleri adam kayırmak ve çocuklarımızı işe sokmak için alamdık. Vatandaşın yüzünü güldürmek için aldık” dedi.

Kütahya’dan Uşak’a gelen Özel, önce CHP Uşak İl Örgütü binasına uğradı. Burada kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyen partilileri kırmayan Özel, daha sonra kentsel dönüşüm alanında bulunan belediye binasında otobüse çıkarak meydanı dolduran kalabalığa seslendi.

Özguruzell (2)

UŞAK’IN VE TÜRKİYE’NİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEĞİZ”

Özel konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Özel, “Partililerime dürüst ve adil bir yönetim için bizlere oy veren Uşak’ın muhafazakâr demokratlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kürdiyle Türküyle, ailevisiyle sunisiyle bu ülkedeki herkesi kucaklamaya kucaklıyoruz. Kucaklamaya devam edeceğiz. Biz Uşak’ın yüzünü güldürmeye geldik. Güldüreceğiz. Türkiye’nin yüzünü güldüreceğiz.

Biz, CHP olarak cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk seçimini kazandık. Türkiye ittifakı kazandı. Yoksulluktan, işsizlikten bıkanlar, köylü olarak milletin efendisi olmak yerine hor görülenler, kredi kartı borcunu ödeyemeyen esnaflar, CHP’ye destek verdiler ve ona inanıp ona güvendiler.

Hafta sonu Uşak’ta sinema keyfi: 7 film vizyona girdi Hafta sonu Uşak’ta sinema keyfi: 7 film vizyona girdi

Özguruzell (3)

UŞAK’TA BEKLENEN NE HİZMET VARSA YERİNE GETİRİLECEK

Emekliye, öğrenciye destek olunacak. Uşak’ta kimse kendini yalnız hissetmeyecek. CHP kimsesizlerin kimsesidir. Uşak’taki herkes bizim canımızdır ciğerimizdir.

Bu süreçte birileri 31 Mart seçimlerinden sonra yepyeni bir gündem açıp gündemi bir yerlere sıkıştırmak istiyorlar. Biz bu oyuna gelmeyiz. Bu vatndaşın gündeminde ne varsa benim gündemimde o var.

Türkiye’de eğitim öğretim çok kötü durumda. Yıllarca cemaat yurtlarına yol açmak için öğrenci yurud yapmadılar. Özkan yalım belediye başkanı olncu bir baktı ki, Uşak’ın önemli yapıları TÜGVA ve TÜRGEV gibi yapılanmalara verilmiş.  Unlar gençler arasında ayırımcılık yapan ve kendinden olanlara akıtan yapılanmalardır.

Özkan Yalım, bu protokolleri tamamını iptal etti. Artık o imkanlar sadece yandaşların değil artık tüm Uşaklıların hizmetindir. Milli Eğitim Bakanı yeniden müfredat yapmaya gidiyor. Kendisine; “Yapma, aklını başına topal” dedik. Müfredat yapmak anayasa yapmaktan daha önemlidir. Bu çocuklar yarın anayasa yapacaklar. Katılımcılıkla yapın dedik. Dinletemedik.

Özguruzell (4)

MÜLAKAT KUL HAKKI YEMEKTİR

Bu eğitim sisteminden hiçbir siyasi parti memnun değil. Buna itiraz ediyoruz. Biz çağdaş ve laik bir eğitim sistemi istiyoruz. Türkiye’de 94 bin öğretmen açığı var.  Bunlar mülakatı kaldırma sözü verdiler. Şimdi mülakat kalmayacak diyorlar. Mülakat yandaşlık ve kul hakkı yemek demektir.

Birileri diyor ki; “CHP normalleşti.” Evet normalleştik. Normali siyasilerin konuşmasıdır. Normali emeklilerin maaşını yükseltmek, asgari ücrete zam yapmak, staj sorununu, emekli astsubayın, uzman çavuşun sorununu çözmektir.

Elbette müzakere edeceğiz. Sonuç almıyorsak mücadele edeceğiz. Sokaklar bizimdir. Meydanlar bizimdir.

Türkiye’de verilen emekli maaşı gibi dünyada başka bir ülkede böyle bir eziyet yok. Bugün bir emekli maaşı 270 Euro. Avrupalılar bunu anlayamıyor. Adamların aklı almıyor. Bu maaşla karnını doyursa kira ödeyemez. Emekliye 10 bin TL maaşı kabul etmiyoruz.

Bizim aleviyle, suniyle, sağcıyla, solcuyla hiç kimseyle bir sorunumuz yok. Ben tartışmalara girmem. Bizim kimsenin giyimi ile kuşamı ile inancıyla, mezhebiyle de bir derdimiz yok.

Vatanını seven Türkiye ittifakıdır. Türkiye’de AK partili de, MHP’lisi de CHP’li si de bu emekli maaşıyla geçinemiyor. İktidara gelince asgari ücreti de emekli maaşını da artıracağız. Tüm emeklileri 26 Mayıs’ta Ankara Tandoğan’a davet ediyorum.

Bundan sonra kim haksızlığa uğruyorsa onun için mücadele edeceğiz. Hak arayanlarla birlikte sokaklardayız meydanlardayız.

Özguruzell (5)

BİZ BU BELEDİYELERİ ZENGİNLEŞMEK İÇİN ALMADIK

Sizlerden tek talebim; seçilen belediye başkanlarını zorlamayın. Onlara sahip çıkın. Onların borçları var. Onların zorlukları var. Borçları var. Hizmet bekleyen insanlar var.

Biz bu belediyeleri çocuklarımızı işe sokmak için almadık. Elbette onlarda olacak. Ama kayırmacılıkla değil. Biz bu belediyeleri zenginleşmek için almadık. Biz bu belediyeleri adam kayırmak için almadık.

Biz bu belediyeleri iyi hizmet etmek, vatandaşın gönlünü fethetmek ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini iktidar yapmak için aldık.

Size söz veriyorum. İlk seçimlerde bu partiyi iktidar yapıp bu milletin yüzünü güldüreceğiz. O güne kadar size güveniyor ve inanıyorum. Belediye başkanımızı ve örgütümüzü kucaklıyorum.

Şunu unutmayalım.: Seçimi biz değil Türkiye İttifakıyız. Milli takımı tutan ve filenin sultanları ile sevinen herkes bizim ittifakımızdadır.

İktidar olacağız, Erovizyona katılıp birinci olacağız. Dünya kupasını da kazanacağız.”

Özguruzell (6)

Özguruzell (7)Özguruzell (8)

Muhabir: SALİH KILINÇ