Sedat Önal, 11 Ağustos 1963 tarihinde Kayseri'de doğmuştur.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden 1985 yılında mezun olan Önal, Dışişleri Bakanlığı'ndaki kariyerine Aralık 1989'da Aday Meslek Memuru olarak başlamıştır. İstihbarat ve Araştırma Dairesi'nde aday meslek memurluğu görevinin ardından Türkiye'nin Kuveyt Büyükelçiliği'nde Üçüncü Katip olarak çalışmıştır.

Kariyeri boyunca çeşitli görevlerde bulunan Önal, 1998-2002 yılları arasında New York Başkonsolosluğu'nda Muavin Konsolos ve Konsolos olarak görev yapmıştır. Ardından 2002-2005 yılları arasında Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği'nde Müsteşar olarak görev almıştır. Bu görevinin ardından Ortadoğu Genel Müdürlüğü'nde daire başkanlığı ve Viyana Başkonsolosluğu'nda görevler üstlenmiştir.

Sedat Önal, Temmuz 2012-Kasım 2016 tarihleri arasında Türkiye'nin Amman Büyükelçisi olarak görev yapmıştır. Sonrasında Kuzey Afrika ve Ortadoğu Genel Müdürlüğü ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulunan Önal, 2018-2023 tarihleri arasında Bakan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Şubat 2023'ten bu yana Türkiye'nin New York'taki BM Daimi Temsilciliği pozisyonunda görev yapmaktadır.

Hurda Bakır Fiyatlarındaki Artış Dikkat Çekiyor Hurda Bakır Fiyatlarındaki Artış Dikkat Çekiyor

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği görevini tebliğ edilen BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sedat Önal, kariyeri boyunca edindiği deneyimlerle ve diplomasi alanındaki başarılarıyla dikkat çekmektedir

Kaynak: Bülten