31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde mahalle ve köy muhtarı olmak isteyen adayların seçim vaatleri, belediye başkan adaylarını gölgede bıraktı.

Banaz İlçesine bağlı Karacahisar köyü Muhtar Adayı İhsan Ertaş’ın seçimleri kazandığı takdirde köylülerine yerine getireceği vaadi duyanları şaşkına çeviriyor. Ertaş, muhtar seçilirse köye giden yolu kısaltmak için Küçükler Göleti üzerine köprü vaadinde bulundu.

Ertaş, bastırdığı seçim broşüründe; “Rahmetli muhtarımız Mustafa Özen’in yarım kalan projesi olan Küçükler Göleti üzerine yaptırmadığı demir köprüyü yaptıracağım. İsmini Mustafa Özen Köprüsü koyacağım. Bu köprü sayesinde köyümüze ulaşım 3 kilometre daha kısalacaktır” yazdırdı.

MOTOR AHMET KİMDİR?

Motor Ahmet lakabıyla tanınan Ahmet Özkerem, 70 ve 80’li yıllarda Uşak’ta yaşamış, çok renkli bir simadır.

Ahmet Özkerem, Edine Yüksek teknik öğretmen okulu Motor Bölümünü bitirmiş, bir süre motor bölümü öğretmenliği yapmıştır. Kurtuluş mahallesinde bulunan eski Uşak Arkeoloji Müzesi yanında bulunan bahçe içerisinde tek katlı bir evde yaşardı. (Bu ev şimdilerde yıkılmış yerine bir İşhanı yapılmıştır)

Ahmet Özkerem, burada birbirinden ilginç motorlu araçlar imal eder ve kendisi kullanırdı. Örneğin su motorlarına tekerlek ve şasi yapar devasa aracıyla Uşak sokaklarında turlardı. Bu icatlarından ötürü Uşak halkı ona “motor Ahmet” lakabını yakıştırmıştı.

Yaşı 50 ve daha üzeri olan Uşaklılar merhum Motor Ahmet’i çok yakından tanırdı. Motor Ahmet, hiçbir partiye gitmez, her seçimde bağımsız ya belediye başkan adayı ya da milletvekili adayı olurdu.

Adaylık propagandasını da kendi icat ettiği birbirinden ilginç araçlarla ya da o zamanlar çok meşhur olan atların çektiği at arabaları üzerine çıkardı.

Hafta sonu Uşak’ta sinema keyfi: 7 film vizyona girdi Hafta sonu Uşak’ta sinema keyfi: 7 film vizyona girdi

Adaylık dönemlerinde saatler ce konuşur, türlü türlü vaatlerde bulunurdu. Her konuşmasını da “Beni seçerseniz vay halinize, seçmezseniz vay benim halime” şeklinde bitirirdi.

Allah rahmet eylesin. 

Muhabir: Salih KILINÇ