Uşak’ta lise öğrencileri için Türk edebiyatının ilk siyasetnamesi kabul edilen Yusuf Has Hacib’in Kutadgu Bilig eserinden esinlenerek neşen tasarlayacağı bir yarışma düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığının "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında düzenlenen "Kutadgu Bilig Okumaları Kapsamında Nesne Tasarımı" yarışması, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelindeki tüm özel ve resmi lise kurumlarına açıldı.

Yarışmanın son başvuru tarihi 22 Mart 2024 olarak belirlendi. Yarışmaya katılan öğrenciler, Yusuf Has Hacip'in 11. yüzyılda yazdığı Kutadgu Bilig eserini okuyacak, eserdeki değerleri, karakterleri ve felsefeyi anlayacak ve kendi hayal güçlerini ve bilgilerini kullanarak nesne tasarlayacaklar. Yarışmanın sonuçları 2 Nisan 2024 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sosyal medya hesaplarından duyurulacak.

Uşak'ta bugün 5 kişi hayatını kaybetti Uşak'ta bugün 5 kişi hayatını kaybetti

Uşak Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, yarışmayla ilgili verdiği bilgilerde; “Müdürlüğümüz tarafından “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında “Kutadgu Bilig Okumaları Nesne Tasarımı Yarışması” düzenleniyor.

Yarışmada lise öğrencilerinin Kutadgu Bilig okumaları yapmaları ve üç boyutlu dekoratif ya da kullanım amaçlı nesne (obje) tasarlamaları (kalem, kalemlik, not defteri, okul çantası vb.), tasarımın üzerine Kutadgu Bilig okumalarında en çok etkilendikleri cümleyi yazmaları ya da kitabı okuduktan sonra düşündüklerini resmetmeleri, çizmeleri beklenmektedir.

Yarışmaya Uşak İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi/özel tüm lise öğrencileri katılabilecektir” ifadesini kullandı.

Kaynak: Bülten