Popüler yapay zeka robotu ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI, yeni bir adım attı.

Yeni yapay zekası Sora'yı tanıtan OpenAI, gerçekliğin ötesine geçti. Metinleri inanılmaz bir gerçeklikte videoya dönüştüren Sora, film sektöründe devrim yaratacağı öngörülüyor.

Sora, metinsel istemlerden videolar oluşturan yeni üretken yapay zeka modelidir. Çarpıcı fotogerçekçiliğiyle bir dakikaya kadar klipler üretebilen Sora, sinema, tasarım, eğitim, reklam, oyun, sanat gibi görsel içeriklerle uğraşan kişi ve kurumlar için büyük bir kolaylık sağlıyor.

Tatile Gidilecek Yerler Listesi Tatile Gidilecek Yerler Listesi

Peki, Sora nasıl kullanılır?

Kullanıcılar, istedikleri videonun içeriğini ve stilini anlatan bir metin giriyor ve Sora bu metni saniyeler içinde görsel bir şölene dönüştürüyor.

Örneğin, “Tokyo’da deri ceketli bir kadının siyah ayakkabılarla, şehir ışıkları arasında yürümesini içeren” bir video isteği karşısında Sora, detayları göz önünde bulundurarak bir video oluşturuyor.


Komut istemi: Sevimli, mutlu bir su samuru, sarı can yeleği giymiş bir sörf tahtasının üzerinde güvenle duruyor, yemyeşil tropik adaların yakınındaki turkuaz tropik sularda geziniyor, 3D dijital görselleştirme sanat stili.

Komut: Bir Samoyed ve bir Golden Retriever köpeği, geceleri fütüristik bir neon şehirde şakacı bir şekilde dolaşıyorlar. Yakındaki binalardan yayılan neon ışıklar kürklerinde parlıyor.

Ancak, Sora henüz genel kullanıma açılmamıştır ve sadece belirli profesyoneller ve güvenlik uzmanları tarafından test edilmektedir. Ne zaman tam olarak kullanıma sunulacağı da henüz net değildir. Ayrıca, Sora'nın ücretli olup olmadığına dair belirli bir bilgi bulunmamaktadır.

Yapay zeka teknolojisinin bu yeni adımı, görsel içerik üretiminde devrim yaratabilir ve birçok sektörde önemli değişikliklere yol açabilir

Sora1
Sora3
Sora2
Sora6
Sora5

Kaynak: Haber Merkezi