2.Süvari Tümeni Komutanı Yarbay Ahmet Zeki (Soydemir) Bey’in 3 Eylül 1922 günü 5.Kolordu Komutanlığı’na gönderdiği harp raporunda Uşak Cephesi’ndeki vaziyet şöyle aktarılmaktadır;

2’nci Süvari Tümen Komutanlığı

Kurmay Başkanlığı 1’inci Şube

Harekât:49

Uşakspor Teknik Direktörü kim oldu? Uşakspor Teknik Direktörü kim oldu?

Sirge köyünden 3 Eylül 1922

5’inci Kolordu Komutanlığına

1. Tümenin takip ettiği istikamette düşmana tesadüf edilememiştir. 2 Eylül 1922 günü öğleden sonra, 5 saatlik bir yürüyüşle Fakılı ’ya gelen düşmanın bir yürüyüş kolunun, burayı yaktıktan sonra Camili - Alhanlar(?)/Elvanlar istikametine oradan da Alaşehir istikametine gittikleri köylülerin ifadelerinden öğrenilmiştir.

2. 15’inci Piyade Tümeni bugün saat 13.00’te kolbaşıyla Yenişehir’e gelmiştir. Bu Tümenin geceyi Sirge ’de geçireceğini zannediyorum. 15’inci Tümenin güneyinde de 8’inci ve 6’ncı Tümenler bulunmaktadır. 6’ncı Tümenin bu akşam Dervişli ’ye kadar ilerleyeceğini tahmin ediyorum.

3. 15’inci Tümen vasıtasıyla aldığım Ordu emri gereği 5’inci Süvari Kolordusunun, en geç 4 Eylül 1922 akşamı Alaşehir’in batısından düşmanın ricat hattını kesmesi gerektiğinden, bu gece Kula’da iki üç saat mola verdikten sonra yürüyüşe devam ederek Alaşehir’in batısına doğru azami derecede mesafe almaya çalışacağım.

4. Bu rapor, 3 Eylül 1922 günü saat 18.45’te Harekât 49 sayıyla 5’inci Kolordu Komutanlığına ve bilgi için de 1’inci Süvari Tümen Komutanlığına arz edilmiştir.

2’nci Süvari Tümen Komutanı Ahmet Zeki

Editör: Seher ZEYBEK