30 Nisan 2024 tarihinde dolar ve euro gibi önemli döviz kurlarının güncel durumu şu şekildedir:

  • Dolar kuru, günü düşüşle başlayarak 32,3620 TL seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.
  • Euro'nun satış fiyatı 34,6760 TL'dir.
  • Sterlin ise 40,5560 TL'den satılmaktadır.

Bugün döviz piyasalarında belirgin bir odaklanma olduğu ve yoğun veri gündemi ile ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararının beklendiği ifade ediliyor.

Uşak'ta bugün 5 kişi hayatını kaybetti Uşak'ta bugün 5 kişi hayatını kaybetti

Fed'in yarın açıklayacağı faiz kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamaların piyasalar üzerinde belirleyici olacağı öngörülüyor. Ayrıca, ABD'de istihdam raporu verilerinin de yakından takip edileceği vurgulanıyor.

Analistler, Fed'in faizleri uzun süre yüksek seviyede tutacağı endişelerinin arttığını ve bu durumun piyasaları etkilediğini belirtiyor.

Türk lirası varlıklara ilişkin olumlu raporların açıklanmaya devam ettiği kaydediliyor. Yurt dışındaki önemli bankaların Türk lirası için alım yönünde tavsiyelerde bulunduğu ve swap piyasalarında yabancıların Türk lirasına talebinin güçlü olduğu ifade ediliyor.

Bugün Almanya'da büyüme, Avro Bölgesi'nde öncü enflasyon verileri ile ABD'de konut fiyat endeksi ve New York Fed tüketici güven endeksi verilerinin izleneceği belirtiliyor. Teknik açıdan dolar endeksinde 105 ve 104 seviyelerinin destek, 106 ve 107'nin ise direnç olarak öne çıktığı bildiriliyor.

Kaynak: Bülten