Ateşkes Görüşmeleri Sürerken İsrail'in Refah'a Saldırıları Devam Ediyor

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Refah'a geniş çaplı bir saldırı başlatması halinde bu ülkeye silah göndermeyi durduracağını açıkladı.

Biden, CNN kanalına verdiği röportajda, hem Gazze'deki duruma hem de İsrail'in Refah'a kapsamlı bir kara saldırısı başlatması durumunda ABD'nin tutumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Biden, geçtiğimiz hafta yaklaşık 900 kiloluk bombaların İsrail'e sevkiyatını durdurmasına atıfta bulunarak, "Gazze'deki siviller, bu bombaların sonucunda ve İsrail'in sivil yerleşim merkezlerine girdiği diğer şekillerde öldürüldü." ifadelerini kullandı.

Bu açıklama ile Amerikan üretimi bombaların Gazze'de Filistinli sivillerin ölümünde kullanıldığını kabul etmiş oldu.

Biden, daha önce birçok kez İsrail'in Refah'a yönelik kapsamlı bir kara saldırısına girişmemesi konusunda uyarıda bulunduklarını hatırlattı.

Ayrıca, son görüşmesinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bu konuyu açıkça dile getirdiğini belirtti.

Muğla'nın Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerleri Muğla'nın Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerleri

"Eğer Refah'a girerlerse, henüz girmediler, eğer girerlerse o zaman Refah'ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirttim." diyen Biden, İsrail'in güvenliğini sağlama taahhütlerine halen bağlı olduklarını vurguladı.

Ancak, İsrail'in sivil yerleşim bölgelerinde kullandığı bazı silahları, bombaları ve top mermilerini göndermeyi durduracaklarını ifade etti.

Kaynak: AA