Türkiye, bugün bir kez daha yerel seçimler için sandık başına gitti. Seçimlerde ülke genelinde yaklaşık 208 bin sandıkta oy kullanıldı ve sonuçlar merakla bekleniyor. Adıyaman ise sonuçların en çok merak edildiği illerden biri oldu.

Adıyaman’da saat 21.36 itibarıyla sandıkların yüzde 46.60’ı açıldı ve resmi olmayan sonuçlara göre CHP’nin adayı Abdurrahman Tutdere önde görünüyor. Tutdere, yüzde 48.04 oy alırken AK Parti adayı Ziya Polat yüzde 28.04 oy aldı.

Uşak'ta bugün 5 kişi hayatını kaybetti Uşak'ta bugün 5 kişi hayatını kaybetti

Peki, Abdurrahman Tutdere kimdir?

Abdurrahman Tutdere, 1976 yılında Adıyaman'da doğdu. Atatürk Üniversitesi Erzincan Hukuk Fakültesi mezunu olan Tutdere, siyasi ve hukuki kariyerinde önemli görevler üstlendi. 2001 yılından itibaren serbest avukatlık ve uzman arabuluculuk yaparak profesyonel hayatına atıldı.

Siyasi kariyerine CHP Adıyaman İl Gençlik Kolları'nda başlayan Tutdere, parti teşkilatında çeşitli görevler üstlendi ve 27. dönemde CHP Adıyaman milletvekili olarak TBMM'de görev yaptı. Parti içinde il disiplin kurulu başkanlığı, il yönetim kurulu üyeliği ve il sekreterliği gibi önemli pozisyonlarda bulundu.

Abdurrahman Tutdere'nin, Adıyaman’ın yeni belediye başkanı olarak seçilmesi durumunda, ilin kalkınması ve gelişimi için önemli adımlar atması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ