Tuğrul, DEM Partiye seslenerek; “Ya Kandil’e sırtını dayamaktan vazgeçecekler legal, demokratik duruş sergileyecekler, Türkiye’de demokratik bir mücadelenin içine girecekler yada tarihin çöplüğünde kendilerine yer bulacaklar.

Dünya’nın hiç bir demokratik ülkesinde, Avrupa’da, Amerika’da, neresini sayarsanız sayın; terör örgütüyle doğrudan veya dolaylı bir şekilde irtibatlı olan, sırtını oraya dayayan bırakın anlatmayı, ufak mesaj bile verene meclislerinde yer vermezler.

Batıdaki destekçileri bunlara destek veriyor, bunun farkındayız. Biz Meclis’in kürsüsünün işgal edilmesine müsaade etmeyiz” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Frtn

Ne olmuştu?

TBMM Meclis Grup Başkanvekili Gülizer Biçer Karaca Başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulu’nda 'Hakkari'deki Kayyum Darbesini'nin Yaratacağı Tahribatların Tüm Boyutlarıyla Araştırılması' başlıklı önerge görüşülürken, DEM Partili milletvekilleri ellerinde pankartlarla kürsüyü işgal ederek uzun süre protesto gösterisinde bulunmuşlardı.

Uşak Karun AVM yıkımdan döndü Uşak Karun AVM yıkımdan döndü

Genel kurul devam etmeyince AK Partili Milletvekilleri ile DEM Partili Milletvekilleri arasında önce sözlü tartışma daha sonra yumruklu kavga yaşanmıştı.

Kavganın nedeni; DEM Partili Hakkâri Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Ateş’in göz altına alınması ve yerine Hakkari Valisi Ali Çelik’in kayyum olarak atanması olarak gösterildi.

Muhabir: SALİH KILINÇ