Yalım’ın kendisinin sorduğu soruları cevaplamak yerine konuları saptırarak iftiralar attığın ve müfteri durumuna düştüğünü kaydeden Güneş, “Ben siyasetin seviyesini belli bir düzeyde tutmak adına sizin sorduğunuz sorulara cevap vermek istiyorum.

Birincisi; benim repoyla işim olmaz. Bu konuda iddianız ispatlayamazsanız müfterisiniz diyorum” dedi.

DEVLET ÇÖKEN YOL İÇİN PARA ÖDEMEDİ

Güneş, Yalım’a şöyle cevap verdi: “Diğer taraftan; Uşak çevre yolunda bir kısım yerin çöktüğü doğrudur. Bu müteahhidin hatasından kaynaklandı. Müteahhit çöken kısımları yeniden yapmakta, Ulaştırma Bakanlığı bununla ilgili ekstra bir para ödememektedir.

UŞAKLI VATANDAŞLAR YURT YAPMA İŞİNE TALİP OLMADI

Şehrimize yapılan öğrenci yurtlarından bahsettiniz. Bu yurtların bir kısmını Kredi ve Yurtlar Kurumu kaynaklarından bir kısmını da “yap-işlet-devret” modeli ile yaptık. Bunlar bir müddet sonra devlete devredilecektir.

Biz, bu yurtlar yapılmadan önce bu yapım işini Uşaklı sanayicilerimize ve hemşerilerimize teklif ettik. Maalesef buna sahip çıkan olmadığı için benimde bilmediğim birisi dışarıdan geldi ve yaptı. Burada önemli olan yurtların yapılmış olması.

UŞAK HAVAALANI’NA UÇUŞLAR 1 MAYIS’TA BAŞLAYABİLİR

Bir diğer konu; Uşak Havaalanı’nın uçuşlara açılması bizim de en büyük arzumuzdur. Uşak Havaalanı zaman zaman uçuşlara açıldı. Ancak yeterli yolcu sayısını sağlayamadık. Yine Anadolu Jet Müdürlüğü  ile burasının uçuşlara açılması için görüştük. Haftanın iki günü; Pazartesi ve Cuma günleri uçuşların yapılması yönünde karar aldık.

Sayın Valimizle iş adamlarıyla görüşeceğiz. Bizden yüzde 55’lik doluluk oranı istenmektedir. Bunu sağlayabilirsek Uşak Havaalanı 1 Mayıs tarihinden itibaren yeniden uçuşlara açılacaktır.

UŞAK’TA SAĞLIK HİZMETLERİ ÇOK KÖTÜYMÜŞ GİBİ ALGI OLUŞTURULUYOR

Uşak Devlet Hastanesi’nin alt yapısına bir şey diyemeyenler, Bir iki uzman doktordan randevu alınamadığı için sanki Uşak’ta sağlık hizmetleri çok kötüymüş gibi bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Oysa Uşak Devlet Hastanesinde uzman sayısı 10 yıl öncesine göre 2 katına çıkmış bugün 284 uzman doktor, 29 pratisyen hekim olmak üzere toplam 313 hekim görev yapmaktadır.

Eskiden olmayan onkolji, hemotoloji ve daha bir çok branşlar Uşak Devlet Hastanesi’ne gelmiştir. Eskiden yapılamayan açık kalp ameliyatları uşak Devlet Hastanesi’nde yapılmaktadır.

SEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYISIN HASTANE İLE NE İŞİN VAR?

Bizde Uşak’ta olmayan ikinci basamak devlet hastanesi olması için çalışmalarımız devam ediyor. Bu hükümetin politikası. Bunun belediye ile ilgisi yok. Biz zaten Dörtyol’daki eski devlet hastanesinin yerine 250 yataklı ikinci basamak hastane yapımı için çalışmalara başladık. Kararını bakanlıktan geçirdik. Şimdi Cumhurbaşkanlığı stratejiden geçirebilmek için çalışmalarımız devam ediyor.

Siz Uşak Devlet Hastanesi yapılırken; “Eski devlet ve SSK hasatne yerleri TOKİ’ye devredilecek” diye bağırıyordunuz. Biz Uşaklı siyasetçiler olarak devreye girdik ev o yerleri TOKİ’ye verdirmedik.

Uşak Şeker Fabrikası’ndan bahsediyorsun. Ya, senin belediye başkanı olarak şeker fabrikasıyla ne alakan var? Şeker Fabrikası Uşak’ta satıldı mı? Satılmadı. Satılması mümkün mü? Değil.

Kardeşim, sen Uşak’a ne vaat ediyorsun? Onu söyle. Hükümetin yapması gerekenlleri kendin yapacakmışsın gibi algı yaratıyorsun. Be seçimler, ne Cumhurbaşkanlığı ne de milletvekilliği seçimleri. Bu seçimler yerel seçimlerdir.

Senin Uşaklıya vaat ettiğin şeylerin hepsi hayal ürünü. Yapman mümkün değildir.

SİVASLI’YA NE YAPTIN Kİ? UŞAK’A YAPASIN

Sayın Özkan Yalım Vekilim!

Havaalanı, hastane, yollar, bunları yapmak hükümetin görevidir. Belediye başkanın değil.

Ben size şu soruyu sordum: Uşak belediye Başkanı adayısınız. Bir takım projeler ortaya atıyorsunuz. Arkanızda da Ankara ve İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlarının olduğunu iddia ediyorsunuz.

Siz, Uşak milletvekiliydiniz. İstanbul, Ankara ve Sivaslı Belediyesi sizdeydi. Siz şimdiye kadar Sivaslı’ya ne yaptırdınız? diye sorduğumda bana diyorsunuz ki; “Sivaslı futbol sahasının çime çevrilmesi yönünde Spor Toto’ya başvurduk."

Kardeşim, o da sizin göreviniz değil. O da gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ve bizin görevimizdir. Görüyorum ki; sen Sivaslı’ya herhangi bir şey yaptıramamışsın.

Benim iddiam şudur: Sivaslı’ya bu büyük şehirlerden hiçbir şey yaptıramayan bir adam Uşak’a ne yaptırabilir? Ben sana bunu soruyorum. Sen bunu cevapla.  Ben iddia ediyorum ki; büyük şehir belediyelerine bir şey yaptırman mümkün değil. Sana sadece eski bir kamyon ya da otobüs verirler.

Adsız Tasarım 2024 03 28T121515.721

CEVAP VER; ALTIN MEDENİ İÇİN TAŞIMACILIK YAPTIN MI?

Şimdi sana bir sorum daha var Sayın Özkan Yalım Vekilim.

Uşak Karun AVM yıkımdan döndü Uşak Karun AVM yıkımdan döndü

Diyorsun ki, “Altın madenlerine biz karşıyız. Altın madenlerinin ÇED raporuna karşı dava açtım” diyorsun. Doğrudur açtın. Ancak, “Aynı davayı AK Partili Uşak Belediye Başkanı da açtı” diyemiyorsun. Burada eksik bilgi veriyorsun.

Sayın Özkan Yalım sana asıl sorum şu: Murat Dağı’na çevrecilerle çıkıp maden karşı oluyorsun da ovaya inip madene taşımacılk yapan sen değil misin?

Madenle birlikte iş tutan sen değil misin? Ben şunu sormak istiyorum. Biz dağdaki Özkan Yalım’a mı inanalım? Ovadaki Özkan Yalım’a mı? Asıl sorum bu.

Buna doğru cevap ver ki, hem biz bilgilenelim hem vatandaş bilgilensin.”

Muhabir: SALİH KILINÇ