Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitimcilere yönelik artan şiddet olaylarına ilişkin dört eğitim sendikasının başkanlarıyla bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi.

Görüşmenin ardından Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan ile basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, eğitimcilerin önemine vurgu yaparak,

"Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum." ve "Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır." gibi özlü sözlerle öğretmenlik mesleğini yücelten bir geleneğin mirasçıları olduklarını belirtti.

Bakan Tekin, son zamanlarda eğitimcilere yönelik artan şiddet olaylarına dikkat çekerek, sendikalarıyla birlikte bu sürece sahip çıkmak için bir araya geldiklerini ifade etti.

Eyüpsultan'da gerçekleşen trajik hadise sonucunda yaşamını kaybeden eğitimci İbrahim Oktugan'a Allah'tan rahmet dileyen Tekin, bu tür şiddet olaylarını ülkenin geleceği ve varlığına yapılan bir saldırı olarak nitelendirerek kınadı.

Bakan Tekin, eğitim camiasına yönelik şiddetin son bulması için kararlı bir mücadele yürüteceklerini ve Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla bu süreci yakından takip edeceklerini belirtti.

Ayrıca, yaşanan olaylarla ilgili yargı süreçlerini de yakından takip edeceklerini ve gerekli tedbirleri alacaklarını ifade etti.

Eğitimcilere yönelik baskı ve şiddeti asla kabul etmeyeceklerini vurgulayan Bakan Tekin, öğretmenlerin ve öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitim görebilmeleri için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.

Özellikle, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun yeniden düzenlenmesi sürecinde eğitimde şiddeti önlemeye yönelik düzenlemelerin yapılacağını ve bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden destek beklediklerini belirtti.

Basın açıklamasının ardından Memur-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanları da söz alarak eğitimcilerin güvenliğinin sağlanması için toplumun desteğini ve duyarlılığını talep ettiler.

Yarın Afyonkarahisar'da Planlı Elektrik Kesintisi Yarın Afyonkarahisar'da Planlı Elektrik Kesintisi

Ayrıca, Bakan Tekin'in bu konudaki çabalarını takdir ettiklerini ve sürecin titizlikle takipçisi olacaklarını ifade ettiler.

Öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu bir kez daha vurgulayan bakanlık, bu tür olayların önlenmesi için gereken her türlü önlemi alacaklarını ve eğitim camiasının yanında olacaklarını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi