Uşak’ta kaçak telefon operasyonu Uşak’ta kaçak telefon operasyonu

Türkiye Büyük Meclisi (TBMM)’de Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine konuşan Karaoba, Uşak da madenden dert yanan şehirlerden bir tanesi olduğunu dile getirdi.

Karaoba; “Sözlerime başlamadan önce Erzincan'ın İliç ilçesindeki insan kaynaklı faciada göçük altında kalan madencilerimizin sağ salim kurtulmasını umuyorum. Göz göre göre gelen bu faciada tüm uyarılara rağmen önlem almayanların, aç gözlülükle denetimleri gerçekleştirmeyenlerin, ÇED raporlarını onaylayanların serbestçe dolaştığı bir ortamda hatta ÇED raporunu onaylayanların büyükşehir belediye başkan adayı olduğu bir ortamda yaşıyoruz” dedi.

Adsız Tasarım 2024 02 15T170916.534

MURAT DAĞI'NA DA ÇÖKÜP ALTIN ARAMAYA ÇALIŞIYORLAR

Türkiye'nin tüm altın madenlerinden çıkan altının yüzde 98'ini çıkaran firmaların aldığını kaydeden Karaoba; “Yüzde 2'si ülkemize kalıyor ve biz bu yüzde 2 için vatandaşımız canını, doğamızı, her şeyimizi talan ediyorsunuz. Maden Yasası'nı apar topar geri çektiniz ama biliyoruz, bunu unutturup tekrar geri getireceksiniz. İktidara geldiğiniz 2002'den bu yana Türkiye'de maden kazalarında rekor kırdı Türkiye, 500'den fazla madenci hayatını kaybetti. Bırakın üst düzey istifayı, sorumlulara bile gereken cezayı vermediniz. Türkiye'nin birçok bölgesinde olduğu gibi şehrim Uşak da madenden dert yanan şehirlerden bir tanesidir. Bakın, Kışladağ Altın Madeni. Bu hâle gelen, altın arayan merkez yetmiyormuş gibi açgözlü sermayedarlar Murat Dağı'na da çöküp altın aramaya çalışıyorlar, biz Murat Dağı'na dokundurtmayacağız” ifadesini kullandı.

Muhabir: SALİH KILINÇ