Bugünün “1 Mayıs İşçi Bayramı Emek ve Dayanışma günü” olarak coşkuyla kutlandığını hatırlatarak tüm emekçilerin bayramını kutlayan Tekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

1 Mayıs kutlamaları herhangi bir ideolojik davranış ile sınırlanamaz.

Tarlada çalışan tarım emekçisinden tutun da fabrikalarda, ofislerde çalışan tüm işçilerin yanı sıra kamu yararına hizmet veren tüm memurların, öğretmeninden doktoruna, hukukçusundan mühendisine vesair her nerede bir çalışan varsa kundaktaki çocuğundan, eşine ailesine çevresine varana kadar herkesi ilgilendirmektedir.

Miyazitekin

Bu anlamda;

Ülkemizde aynı kategoride olan bazı kamu kuruluşları Maliye, Hazine, TÜİK gibi ülke ekonomisi adına pozisyon alan saygın kuruluşlar, enflasyonu düşük göstermek suretiyle tüm çalışanlara karşı emek hırsızlığı yapmaktadır.

Uşak’ta çok sayıda kaçak cinsel içerikli ürün ele geçirildi Uşak’ta çok sayıda kaçak cinsel içerikli ürün ele geçirildi

Kamu kuruluşları enflasyonu %60’larda gösterirken İstanbul Ticaret Odası, ülke ve dünya çapında saygınlık kazanmış ekonomist kanaat önderleri bu rakamın gerçekte bir buçuk iki katı olduğunu bilimsel verilerle açıklamaktadırlar.

Hangi siyasi eğilim olursa olsun olsun ülkemizdeki aklı selim tüm emekçiler devletin gösterdiği enflasyon oranlarına inanmamaktadırlar.

Elbette 1 Mayıs İşçi Bayramı Emek ve Dayanışma Günü’nde eleştirinin hedefinde merkezi hükümet olacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti devleti laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti ise ki öyle,

Devlet eliyle hukuksuzluğa hayır diyoruz.

Sağlık çalışanlarının en büyük STKsı olan Uşak Tabip Odası olarak bu adaletsizliğe karşı başkaldırışımızı ve itirazımızı sürdürmekten asla vazgeçmeyeceğiz.

1 Mayıs’ı karşılayacağımız bugün sadece sağlık çalışanlarının değil alnının teriyle eliyle, gücüyle, zihniyle, aklıyla her nerede ülkemize katma değer sağlayan tüm emekçilerimizin manevi şahsiyeti huzurunda saygıyla eğiliyor, bu eşsiz bayramda Uşak Tabip Odası olarak  tüm emekçileri yürekten kutluyorum.”

Muhabir: SALİH KILINÇ