Teşkilat dizisinin yeni oyuncusu Deniz Baydar Kimdir Teşkilat dizisinin yeni oyuncusu Deniz Baydar Kimdir

Peki, Esin Köymen kimdir ve yeni Maltepe Belediye Başkanı kaç yaşında ve nereli?

Esin Köymen, 1974 yılında Rize'nin İkizdere ilçesinde doğdu. 1979 yılından beri Maltepe'de ikamet eden Köymen, eğitim hayatına Maltepe Kazım Tunç İlkokulu'nda başladı. Orta ve lise eğitimini Erenköy Kız Lisesi'nde tamamladıktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu.

Öğrencilik yıllarından itibaren TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nde çeşitli komisyonlarda görev alan Köymen, yaz okullarında düşük gelirli vatandaşlara yönelik iyileştirme çalışmalarına katıldı. Ardından TMMOB Mimarlar Odası Anadolu 2. Büyükkent Bölge Temsilciliği'nde iki dönem yönetim kurulu sekreterliği ve iki dönem başkanlığını üstlendi.

2018-2023 yılları arasında üç dönem boyunca İstanbul Büyükkent Şubesi'nin yönetim kurulu başkanlığını yürüten Köymen, mimarlık ve kentleşme politikaları, mega projeler, kentsel dönüşüm, kültürel miras, kentsel yenileme ve imar mevzuatı üzerine çeşitli araştırmalar yaparak Mimarlar Odası'nın çalışmalarına katkı sağladı.

Köymen'in özellikle Maltepe'nin kentsel yenileme alanı ilan edilen Gülsuyu, Gülensu ve Başıbüyük mahallelerindeki planlama süreçlerinde etkin rol oynadığı belirtiliyor. Ayrıca, çeşitli dergi, kitap ve gazetelerde yayımlanmış makaleleri bulunan Köymen, Maltepe'nin yeni belediye başkanı olarak görevine başladı.

Esin Köymen'in, Maltepe'nin sosyal ve ekonomik gelişimine yönelik nasıl bir vizyon ortaya koyacağı ve belediyenin gelecekteki projeleri merak konusu olmaya devam ediyor.

Editör: Seher ZEYBEK