Sosyal medya kullanıcılarının dikkatini çeken isimlerden biri olan Filiz Ceritoğlu Sengel, İzmir'in Selçuk ilçesinin ilk kadın belediye başkanı olarak göreve başladı. Peki, Filiz Ceritoğlu Sengel kimdir ve yeni İzmir Selçuk Belediye Başkanı kaç yaşında ve hangi görevlerde bulundu?

1981 yılında İzmir'de dünyaya gelen Filiz Ceritoğlu Sengel, ilk ve ortaöğrenimini Selçuk'ta tamamladı. 1999 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girmeye hak kazanan Sengel, 2004 yılında İstanbul Barosu'ndan aldığı ruhsatla avukatlık mesleğine adım attı. Aynı yıl Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölümü'nde yüksek lisansa başladı ve Fikir ve Sanat Eserleri Hukuku üzerine uzmanlaştı.

Ayşe Böhürler Kimdir Nereli Kaç Yaşında Ne İş Yapıyor? Ayşe Böhürler Kimdir Nereli Kaç Yaşında Ne İş Yapıyor?

Avukatlık stajını tamamladıktan sonra 2007 yılında Selçuk'a dönerek kendi hukuk bürosunu açan Sengel, 2009 yılında CHP Selçuk Belediye Meclis üyesi olarak seçildi. Meclis üyeliği süresince çeşitli komisyonlarda görev alan Sengel, 2010-2019 yılları arasında Sürekli Eğitimi ve Kişisel Gelişimi Destekleme Derneği'ni kurdu ve toplumsal eğitim odaklı çalışmalara öncülük etti.

2014 yılında İzmir Büyükşehir ve Selçuk Belediye Meclis üyesi olarak görev yapan Sengel, çeşitli meclis komisyonlarında aktif rol aldı. 2019 yerel seçimlerinde CHP Selçuk Belediye Başkanı olarak seçilen Sengel, Selçuk'un ilk kadın belediye başkanı oldu.

Belediye başkanlığı döneminde Selçuk'un tanıtımı ve kalkınması için çeşitli projeler yürüten Sengel, özellikle kadın, çocuk, genç ve yerel üreticilere yönelik projelerin hayata geçirilmesine öncelik vermektedir. Evli olan Sengel, bir kız çocuğu annesidir.

Filiz Ceritoğlu Sengel'in, Selçuk'un sosyal ve ekonomik gelişimine yönelik gelecekteki vizyonu ve projeleri ise ilçe sakinleri tarafından merakla beklenmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi