Dubai, zaten dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa ve birçok benzersiz mimari yapıya ev sahipliği yapıyor. Ancak şimdi Dubai, Ay'ı yeryüzüne indirme planlarıyla dikkat çekiyor.

Kanadalı girişimci Michael Henderson, Dubai'deki 30 metrelik bir binanın üzerine 274 metre yüksekliğinde bir Ay kopyası inşa etmeyi planladığını duyurdu.

Vali Ergün Aşure Günü’nde Uşaklı gazileri yalnız bırakmadı Vali Ergün Aşure Günü’nde Uşaklı gazileri yalnız bırakmadı

Bu proje, Dubai'nin zaten rekabetçi bir emlak piyasasına sahip olduğu bir dönemde geliştiriliyor; zira pandemi sırasında kısıtlamalardan kaçan zenginler ve Ruslar gibi sığınmacılar Dubai'ye yoğun ilgi gösteriyor.

Henderson'a göre, Moon World Resorts Inc. tarafından finanse edilen MOON projesi, müşteri bulmada zorluk çekmeyecek. Henderson, projenin başarısını, Ay'ın dünyadaki en büyük "marka" olduğunu ima ederek vurguluyor.

                        Ay Dubai

Yaptığı açıklamada, "Dünyadaki en büyük 'markaya' sahibiz ve bu markayı sekiz milyar insan biliyor. Henüz başlamadık bile." şeklinde konuştu.

MOON projesi, küresel bir mimari yapıya sahip olacak ve içinde 4 bin odalı bir otel, 10 bin kişilik bir arena ve konuklara gerçek bir Ay deneyimi sunacak bir "Ay kolonisi" bulunduracak.

Projenin sanatçı çizimleri, MOON'un dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa'ya komşu olarak inşa edileceğini gösteriyor.

Bu proje, Dubai'nin sadece mimari açıdan değil, aynı zamanda turizm ve yenilikçi projeler konusundaki liderliğini de pekiştirebilir.

Dubai'nin Ay'ı yeryüzüne indirme projesi, şehrin sadece geleceğe yönelik hayalleri değil, aynı zamanda cesur ve sıra dışı vizyonunu da temsil ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi