Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı olarak gösterilen ve halkın büyük sevgisini kazanan Gümüş, 50 yıl sonra ilçede bir zafer elde etti. Geçtiğimiz yıl milletvekili seçimlerinde kıl payı vekillik şansını kaçıran Gümüş, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Bucak Belediye Başkanlığı için yarıştı ve 11 bin 57 oy alarak yüzde 33,62 oy oranıyla seçimi kazandı.

Hülya Gümüş, hem Burdur'un hem Bucak'ın ilk kadın belediye başkanı olma unvanını taşımaktadır. Aynı zamanda 28 yaşında olmasına rağmen yüksek oy oranıyla seçimi kazanarak şehrin en genç belediye başkanı unvanını da elde etmiştir.

Hülya Gümüş Kimdir?

Uşak’ta gerilim dolu anlar tekrar yaşandı! Uşak’ta gerilim dolu anlar tekrar yaşandı!

Hülya Gümüş, 1996 yılında Burdur'un Bucak ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk ve ortaöğrenimini Bucak'ta tamamlayan Gümüş, üniversite eğitimini Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde tamamlamıştır.

Mezuniyetinin ardından aile işletmelerinde yöneticilik yapmıştır. 2020 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Bucak Gençlik Kolları Başkanlığı'na seçilerek siyasi hayatına adım atmıştır. 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri'nde Cumhuriyet Halk Partisi Burdur ikinci sıra milletvekili adayı olan Gümüş, 31 Mart 2024'te yapılan mahalli idareler seçiminde CHP'den Bucak Belediye Başkan Adayı olmuş ve beklenmedik bir şekilde Burdur tarihindeki ilk kadın belediye başkanı unvanını kazanmıştır

Kaynak: Haber Merkezi