Yeşil sahalarda gencecik bir hakemin nasıl saldırıya uğradığını gösteren görüntülerde futbol sahalarında yaşanan holiganizmin örneği görülüyor.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, 11 Aralık'ta Ankara Eryaman Stadyumu'nda oynanan Süper Lig'in 15. hafta maçının bitiş düdüğüyle birlikte sahaya girerek hakem Halil Umut Meler'e yumruk atmıştı. Koca'nın beraberindeki iki kişi de yere düşen Meler'in kafasını tekmelemişti.

Koca, 15 gün cezaevinde yattıktan sonra şartlı olarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Antalya'nın Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerleri Antalya'nın Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerleri

Buna benzer bir olayda Pazar günü Karaağaç Stadında oynanan Uşak 1. Amatör Küme maçında yaşandı.

Genç Hakem Emre Eren Elan’ın yönettiği maçta Turan İdmanyurdu ve Yayalarspor karşı karşıya geldi. Maçın 85. Dakikasında Yayalarspor 3-2 galipken Yayalarsporlu bir futbolcunun rakip forveti düşürmesi üzerine Hakem Emre Eren Elan penaltı noktasını gösterdi.

Elan, penaltıya neden olan oyuncuya niçin bu kararı verdiğini anlatırken Yayalarspor Kulüp Başkanı ve aynı zamanda köy muhtarı olan Mustafa Doğan ekranın solundan görüntüye giriyor.

Genç hakem Doğan’dan dışarı çıkmasını isterken kart gösteriyor. Doğan, hakeme saldırarak yumruklamaya başlıyor ve sertçe itiyor. Araya girenler Doğan’ı dışarı iterken Hakem Emre Eren Elan, maçı tatil ederek yardımcılarıyla birlikte sahadan ayrılıyor.

Son yıllarda hakemlere karşı artan fiziki saldırılar, gençlerin hakemlik mesleğine duyduğu ilgiyi azaltmakta ve soğutmaktadır.

Muhabir: Salih KILINÇ