Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atama sayıları ve takvimi konusunda Kabine Toplantısı'nı işaret etti. 6 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan kabine toplantısı öncesinde gözler, "Öğretmen atamaları ne zaman, kontenjanları ve branş dağılımı nasıl?" sorularına çevrildi. İşte, 2024 öğretmen atama takvimi hakkındaki detaylar.

BAKAN TEKİN'DEN ÖĞRETMEN ATAMASI AÇIKLAMASI!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen ihtiyacının ekonomik koşullarla birlikte değerlendirildiğini belirtti ve Kabine Toplantısı sonrasında atama sayılarını açıklayacaklarını ifade etti.

Bakan Tekin, "En yakın takip eden kişi benim. Her ortamda konuştuk. Bu konudaki çalışmalarımızı yapıyoruz." dedi.

Hafta sonu Uşak’ta sinema keyfi: 7 film vizyona girdi Hafta sonu Uşak’ta sinema keyfi: 7 film vizyona girdi

MEB ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğretmen atamalarına ilişkin sayı ve takvim, 6 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ

2024 yılı öğretmen atamalarına ilişkin takvimin haftaya belli olması bekleniyor. Geçen yıl yapılan atamalarda branş dağılımı şu şekildeydi:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 45 bin öğretmen alımında sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği için 3 bin 269, ilköğretim matematik alanı için 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayırmıştı.

BAKAN TEKİN'DEN ÖĞRETMEN ATAMASI AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atama takvimi için Kabine Toplantısı'nı işaret etmiş ve atama sayılarının belirlendikten sonra açıklanacağını belirtmişti. Öğretmen atamalarının bu hafta içinde açıklanması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi